Locatie

Rijnplein

Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.

Rijnplein
Rijnplein
2405 Alphen aan den Rijn

Overig

Rijnplein

Hartje centrum 

Rijnplein

Rijnplein
In het gezellige centrum van Alphen aan den Rijn is het steeds beter vertoeven. Het Rijnplein heeft sinds de opening in 2005 duidelijk een functie gekregen als mooie start en finish van een dagje heerlijk shoppen in het gezellige Alphen aan den Rijn. Met grotere en kleine winkels, die afgewisseld worden met gezellige horeca is het hier echt genieten. 

Het Rijnplein gezien vanaf de Oude Rijn.

Een sinusvormige trap, een grote boom waar een bank zich omheen krult, verlichting in de verharding en fraai vormgegeven lichtmasten. Stuk voor stuk belangrijke elementen die de gezelligheid en huiselijkheid op het Rijnplein benadrukken. Maar ook de bestrating is van hoge kwaliteit en sluit aan bij de omgeving van het plein.

Het Rijnplein is dè centrale ontmoetingsplek in het Stadshart. Een ontmoetingsplek die het verdient om op te vallen met een bijzondere inrichting. Ook worden op dit plein regelmatig evenementen georganiseerd zoals de ijsbaan, talentenjachten, markten en podia voor bijvoorbeeld muziek en dans. 

Plataan
Bijzonder op het plein is de 40 jaar oude Plataan. In de eerste plannen was geen rekening gehouden met een boom. Maar uit een prijsvraag die eerder door de gemeente is gehouden over de inrichting van het Rijnplein bleek dat de inwoners prijs stellen op een groen element op het plein. De Plataan die eerder moest verhuizen vanwege de plannen is hiermee teruggekeerd op zijn oude plek.

Trap met Chinees hardsteen
De boom markeert het einde van een bijzondere trap die, slingerend voor het theater langs, richting de Oude Rijn loopt. De trap is gemaakt van Chinees hardsteen dat speciaal op maat vanuit China is aangevoerd. Het grootste deel van de trap bestaat uit brede treden waardoor een arena-achtige zitgelegenheid ontstaat. Trappen met kleinere treden zorgen ervoor dat het hoogteverschil in het plein makkelijk kan worden overbrugd.

Sterrenhemel
De inmiddels bekende stadshartklinker is ook op het Rijnplein terug te vinden. Accenten in het straatwerk zoals stroken en plateaus zorgen voor de nodige afwisseling. En als het 's avonds donker is, dan fonkelt het plein door de omgekeerde "sterrenhemel" in het straatwerk.

Het ontwerp voor de inrichting van het plein is gemaakt door de coördinerend architect voor het Stadshart. Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van bewoners en andere betrokkenen.

 

Aanwezige winkels

ABN Amro Arke Bijou Brigitte
Blue Image Blokker Coach
De Zaak Délifrance Dolce Vita
Media Markt Flyer Casual Wear Esprit
H&M Sebastian & Co Salty Dog Creation
Ecco Intertoys Koppes Makelaardij
Mc Donald's Nelson Men at Work
Rabobank Specsavers Sport 2000 Bakker
't Oorzaakje SNS Bank Theater Castellum
Rabobank Talamini  

 

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.

Reacties op Rijnplein:

 

Er zijn nog geen reactie's geplaatst.