Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Sleutel & Slotenservice gaat mee met nieuwe technieken

1 maart 2018 - 09:13  •  reacties

Alphense Sleutel & Slotenservice gaat mee met nieuwe technieken

Alphen aan den Rijn - In films wordt vaak gebruik gemaakt van een irisscan. "Dat is hightech en niet te betalen voor de burger", meent Rob van Tol. "Het gebruik van een app is wel het laatste dat redelijk toegankelijk is voor de burger."

Op de smartphone kan een app worden geplaatst die ervoor zorgt dat een deur automatisch open gaat. "Soms hoor je een klik en moet je nog wel even aan een knop draaien om de deur te openen. Het ligt er maar net aan welk type slot je koopt."

Dit soort systemen worden vooral in de zorg veel gebruikt. De zorgmedewerker krijgt een app op zijn tablet of telefoon en kan dan bij zijn cliënt de deur openen. Het voordeel voor de zorg is, dat er geregistreerd wordt dat er iemand is geweest, hoe lang de medewerker is geweest, wanneer en hoeveel keren. Er is dus meteen een controlefunctie. Een ander voordeel is dat één team van 500 mensen naar binnen kan. "De bewoner zelf kan altijd met een sleutel de deur open doen, maar het gebruik van de app ontzorgt de zorg. Je kunt het systeem ook altijd weer afsluiten. Het is vaak ter vervanging van het sleutelkastje dat je vaak ziet hangen bij mensen die zorg nodig hebben."

Het systeem met de app is bij de Alphense Sleutel te koop (kosten ongeveer 600 euro) en te huur. "Je hebt ze ook met afstandsbediening. Dan gaat de deur van het slot, maar je moet dan zelf nog even tegen de deur duwen of er aan trekken. Als je wilt dat de deur helemaal open zwaait, dan komt er wel weer een apparaat van zo'n 1500 tot 2000 euro bij."

Vingerprint
Een andere nieuwe vorm is het gebruik van een vingerprint. Op of naast de deur komt een vingerprintlezer. Je haalt je vinger eroverheen en de deur gaat volautomatisch open. Als de deur dan weer dicht gaat, sluit de deur ook weer volautomatisch. "Het voordeel van dit systeem is dat je helemaal geen sleutel meer nodig hebt", geeft Rob van Tol aan. "Je loopt de tuin in en de deur valt dicht. Dan zit de deur meteen op slot. Je hoeft nooit meer te denken of je de deur op slot hebt gedaan", aldus Rob van Tol. Het maakt niet uit welk slot er achter het systeem wordt gehangen, het werkt altijd.

Angst dat een vingerafdruk het een keer niet doet, is er niet, want je kunt per persoon tien vingerafdrukken inprogrammeren. De zwaarte van het programma is bepalend voor het aantal personen dat je aan het systeem kan koppelen. "Honderd, tweehonderd, zoveel als je wilt."

Rob van Tol waarschuwt dat je niet voor een appel of een ei op de eerste rang kan zitten. "Het systeem van de vingerprint is een investering vanaf 500 euro. Het moet veilig, goed en bedrijfszeker zijn. Dit kun je niet bij een bouwmarkt kopen, hiervoor moet je bij de specialist zijn."

Wat Rob van Tol nog steeds een doorn in het oog is, is het werk van oplichters. "Mensen, kijk toch goed uit voordat je gaat bellen. Er zijn er die onder mijn naam draaien. Van de week had ik weer een gedupeerde in mijn zaak. Een factuur van 400 euro voor twee seconden werk. Ik vind het zo erg."

Over de Alphense Sleutel & Slotenservice
Naast sleutels en sloten houdt de Alphense Sleutel & Slotenservice zich ook bezig met het mechanisch beveiligen van woonhuizen en bedrijfspanden, het repareren van inbraakschade, het aanbrengen van meerpuntsvergrendelingen en het plaatsen van kluizen. Meer informatie is te vinden via www.alphensesleutelservice.nl.

Fotograaf: Michel ter Wolbeek
Alphense Sleutel & Slotenservice.'
Alphense Sleutel & Slotenservice

Verkoop van kluizen, sleutels en andere veiligheidsartikelen.