Nieuws

« Vorige - Volgende »

100 jaar Kluthe Benelux: 100 jaar duurzame chemie

19 maart 2019 - 17:32  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

100 jaar Kluthe Benelux: 100 jaar duurzame chemie

Alphen aan den Rijn - Het jubileumjaar staat in het teken van de ambities van het bedrijf: verder groeien door duurzaamheid, ontwikkeling, veiligheid en kwaliteit.

Kluthe Benelux is onderdeel van Chemische Werke Kluthe GmbH. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten voor alle soorten metaaloppervlaktebehandeling, zoals metaalbewerkingsvloeistoffen, reinigers, corrosiebeschermers en producten voor de behandeling van afvalwater.

Chemie in balans
Waar chemie vaak lijkt te botsen met het milieu, ziet Kluthe Benelux juist kansen. Dit jubileumjaar is voor directeur Jeroen Westerveld (45) dan ook vooral reden om vooruit te kijken. ‘Elke dag zijn de specialisten van Kluthe bezig om onze producten nóg duurzamer en nóg veiliger te maken. Door te werken met duurzame grondstoffen en met innovatieve processen. En door onze producten optimaal op elkaar af te stemmen, voorkomen we verspilling en focussen we op hergebruik van grondstoffen en energie. Wij noemen dat harmony in chemistry.’

Maatwerk in Europa
In 1919 is Kluthe Benelux opgericht als De Graaff & Baas B.V., een succesvolle en voor die tijd vooruitstrevende verffabriek in Alphen aan den Rijn. Een eeuw later is de verffabriek van toen uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend specialist in oppervlaktebehandeling. Kluthe Benelux is actief voor de auto-industrie (OEM’s), haar toeleveranciers, de metaal- en lakverwerkende industrie en de grafische sector. Westerveld: ‘Wij zijn continu op zoek naar de juiste balans tussen mens, milieu en economie: hoe kan het nóg beter, nóg schoner en hoe benutten we nóg meer kansen? Met als uiteindelijk doel: optimale kwaliteit en maatwerk voor onze Europese klanten. Dit jubileumjaar is een mooie kans om die duurzame bedrijfsfilosofie in de schijnwerpers te zetten.’

Onderscheidingen voor duurzaamheid
Kluthe ontving diverse onderscheidingen voor innovatieve en duurzame chemie. Zoals de Hakuform L-serie: synthetische metaalbewerkingsvloeistoffen op basis van GTL-oliën (Gas-to-Liquid, van gas naar vloeibaar). In 2016 werd Kluthe hiermee op de vakbeurs TechniShow uitgeroepen tot ‘Innovator van het jaar’. Een andere prijswinnaar is Decorrdal LT, een hoogwaardig product om op lage temperatuur te kunnen zinkfosfateren.

Fotograaf: Kluthe Benelux