Nieuws

« Vorige - Volgende »

Frank Groothof en Nieuwe Muziekschool in Castellum

30 mei 2016 - 08:41  •  reacties

Frank Groothof en Nieuwe Muziekschool in Castellum

Alphen aan den Rijn -

De titel van het concert is 'Nieuw Geluid, de Kunst van het Ontdekken'. Frank Groothof, bekend van Sesamstraat, Het Klokhuis en verschillende muziekvoorstellingen voor kinderen, presenteert het concert. Hij doet dat in de vorm van een verhaal over een muzikant en zijn instrument. Na jarenlang op heel veel plekken furore te hebben gemaakt, voelen beiden zich uitgeblust en staat het instrument zelfs op het punt om het bijltje erbij neer te gooien. Maar dan daagt de muzikant het instrument uit om op zoek te gaan naar nieuwe geluiden. Via allerlei omzwervingen ontdekt hij die ook en lukt het hem om ze onder te brengen in een nieuw orkest.

Het verhaal is geschreven door Mark Boode, die eind vorig jaar al in Alphen actief was als schrijver van het boek De Ezel van Os, dat door Productiehuis Alphen op de planken is gebracht.

Langs de rode draad van het verhaal maken zo’n 200 leerlingen en docenten van de muziekschool de muziek. Popband VENHILL - oud-leerlingen van de muziekschool - is ook van de partij. Op het programma staan stukken als de Bolero van Ravel en nummers van David Bowie, Pharell Williams en Michael Kiwanuka.

Toegangskaarten à 10 euro (inclusief pauzeconsumptie) zijn verkrijgbaar bij de administratie van de muziekschool. 

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!