Nieuws

« Vorige - Volgende »

Volgende week gaat 68e editie LAURA van start

25 juni 2015 - 11:12  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Volgende week gaat 68e editie LAURA van start

Alphen aan den Rijn -

Natuurlijk zijn de routes belangrijk, maar minstens zo leuk zijn de contacten en de gezelligheid die je opdoet tijdens het fietsen, bij de uitdelingen en op de stempelposten. Ieder jaar roemen de deelnemers de mooie tochten en de gezellige sfeer tijdens en na het fietsen. De LAURA is één familiefestijn.

U kunt zich van te voren voor deze mooie week inschrijven. Het is mogelijk om zich vóór de start op een willekeurige dag in die week in te schrijven voor één dag fietsen.

Dit jaar zijn de LAURA en VVV een nieuw initiatief gestart. Elke dag kunnen deelnemers van de 40-kilometerroute, direct of vlakbij de route, even van de fiets afstappen om een lokale bezienswaardigheid te bezoeken. VVV Alphen aan den Rijn heeft namelijk een groot aantal ondernemers en stichtingen, die met alleen vrijwilligers werken, bereid gevonden om de LAURIANEN kennis te laten maken met hun werk en hobby. Dit varieert van een molen die open zal zijn voor een rondleiding en musea die de deuren openen, tot een bezoek aan een kwekerij. Maar ook een rondvaart in Boskoop, tussen de boomkwekerijen door, is mogelijk. Daarnaast zal het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) in Alphen aan den Rijn haar bezoekerscentrum De Vlinder speciaal tijdens de LAURA openen. Andere leuke stops zijn: een bezoek aan bijvoorbeeld een bierbrouwer, een biologische boerderij of een galerie.

Daarnaast verzorgt Het Gilde Alphen aan den Rijn tijdens de LAURA op 30 juni en 1 & 2 juli een historische stadswandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur met een ervaren gids door het centrum van Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: laura