Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wie verdient er een lintje bij de Lintjesregen 2016?

12 mei 2015 - 10:57  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Wie verdient er een lintje bij de Lintjesregen 2016?

Alphen aan den Rijn -

Ú kunt ook iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Misschien ontvangt diegene dan bij de lintjesregen in 2016 een onderscheiding.

Wie kunt u voordragen?
Iedereen die een uitzonderlijke prestatie levert of heeft geleverd voor de Alphense samenleving, kan worden voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Het is dus niet nodig dat de persoon die u voordraagt een ‘bestuurder’ is. Het belangrijkste criterium is dat die persoon zich voor lange tijd op bijzondere wijze heeft ingezet voor de samenleving en daar niets voor terug hoeft te krijgen. Ook doet die persoon dat onbetaald omdat zij wat voor de ander wil betekenen en daardoor van/hij onschatbare waarde is. In het bijzonder vragen wij u vrouwen en ‘nieuwe’ Nederlanders, die langdurig vrijwilligerswerk doen, voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Aanvraag indienen vóór 15 juni 2015
Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen 2016? Dan moet u vóór 15 juni 2015 een schriftelijk voorstel indienen. Uw voorstel wordt naast burgemeester Spies, ook door de Commissaris van de Koning, het Kapittel voor de Civiele Orden (adviesorgaan) en de betrokken minister beoordeeld. Vergeet niet op de envelop te vermelden dat het een vertrouwelijk document is. Stuur uw aanvraag naar de Gemeente Alphen aan den Rijn, ter attentie van het bestuurssecretariaat, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn of geef uw aanvraag persoonlijk af in het gemeentehuis.

Wilt u iemand voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking laten komen? Dan kunt u op www.lintjes.nl lezen hoe u dat kunt doen. Ook kunt u daar het benodigde aanvraagformulier downloaden. Als u na het lezen van de site nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw J. Witteveen van het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 140172.

Fotograaf: Josh Walet