Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente organiseert rijvaardigheidsrit 50-plussers

20 september 2017 - 08:58  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Gemeente organiseert rijvaardigheidsrit 50-plussers

Alphen aan den Rijn - De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met Rijschool Rijnland, Tuijn Optiek en Hoorstudio Strating al ruim 25 jaar deze rijvaardigheidsritten. 

Tijdens de rijvaardigheidstest komen alle aspecten van het autorijden aan bod. Deelnemers testen hun rijvaardigheid door middel van een rit in hun eigen auto met een rijinstructeur. Daarnaast krijgen zij de theorie uitgelegd en een test van het gehoor-, reactie- en gezichtsvermogen.

Meedoen aan de rijvaardigheidsritten heeft geen consequentie voor het rijbewijs. Het gaat om een test en niet om een herexamen.

Informatie
De rijvaardigheidsritten worden gehouden bij De Bron aan de Troubadourweg 2. Het ochtendprogramma is van 9.00 tot 12.00 uur en het middagprogramma is van 13.30 tot 16.30 uur. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Deelnemers betalen voor deze ochtend of middag 15 euro eigen bijdrage in contanten. De overige kosten worden gesubsidieerd door de gemeente Alphen aan den Rijn en Regio Holland Rijnland. 

Aanmelden
Voor de rijvaardigheidstest dient u zich van tevoren in te schrijven. Dit kan telefonisch, per e-mail of per post. Telefonisch bij Marijke van Dam, telefoonnummer 06 - 265 864 41, per e-mail aan BROEMalphen@outlook.com en per post met de aanmeldingsbon in de Week in Beeld (in het Alphens Nieuwsblad en in de Gouwe Koerier).

Aanmelden kan tot vrijdag 20 oktober. Voor meer informatie over de rijvaardigheidsritten is Marijke van Dam telefonisch bereikbaar.

Fotograaf: Josh Walet