Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

5 juni 2019 - 09:09  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - ProvadaWie: Gerard van As en Kees van Velzen Waar: RAI AmsterdamWanneer: 6 juni 2019

Wethouders Van As en Van Velzen bezoeken de Provada, de grootste vastgoedbeurs in Nederland. Tijdens de Provada wordt onder andere gesproken over klimaatadaptatie en de invloed van bereikbaarheid op de vitaliteit van centrumgebieden.

Sleuteloverdracht elektrische auto’s
Wie: Leo Maat en Gert-Jan Schotanus
Waar: Genielaan 1, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 juni 2019 | 09.00 uur

Wethouders Maat en Schotanus nemen de sleutels in ontvangst van zes 100% elektrische wagens. De twee elektrische bestelwagens en vier elektrische inzamelwagens rijden straks door Alphen en de kernen om zwerfafval en GFT op te halen. Het zijn de eerste elektrische voertuigen in het wagenpark van de gemeente. Er zijn reeds 30 voertuigen in gebruik die op groen gas rijden.

Opening nieuw ingerichte kavels Zwarte Pad
Wie: Gert-Jan Schotanus en Kees van Velzen
Waar: Zwarte Pad, Boskoop
Wanneer: 6 juni 2019 | 10.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de nieuw ingerichte kavels op het Zwarte Pad, in aanwezigheid van wethouder Schotanus. De vier kavels zijn het afgelopen half jaar opgeknapt en ingericht om recreëren en spelen mogelijk te maken. De kavels zijn onderling verbonden met bruggetjes, zodat er gewandeld kan worden. Op één kavel is een natuurspeelplek gerealiseerd waar kinderen zich in een groene omgeving kunnen uitleven. De inrichting van de vier kavels sluit aan bij de ruimtelijke visie van het Zwarte Pad. Doel van deze visie is om de groene en blauwe (recreatieve) kwaliteiten van het Zwarte Pad gebied te versterken. Het gebied wordt in de toekomst gefaseerd ontwikkeld.

Werkbezoek gemeente Deventer aan de Meerkoet
Wie: Han de Jager
Waar: De Meerkoet, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 juni 2019 | 11.30 uur

Wethouder Han de Jager ontvangt de gemeente Deventer voor een werkbezoek over de inrichting van het sociaal domein in Alphen aan den Rijn. Deventer heeft belangstelling voor de manier waarop Alphen aan den Rijn met behulp van Tom in de buurt de zorg georganiseerd heeft; laagdrempelig, midden in de samenleving, op logische vindplekken in de wijk zoals bijvoorbeeld in een buurtcentrum of een school. Op deze plekken zijn de professionals te vinden die passende ondersteuning bieden op basis van de vraag van de inwoner. Een integrale keten waarbij de gemeente ruimte geeft aan de professionals om te handelen. Omdat inwoners en professionals van specialistische aanbieders rechtstreeks met elkaar regelen en doen wat nodig is ontstaat maatwerk voor iedereen.

Tentoonstelling opgravingen Hooftstraat
Wie: Leo Maat
Waar: Hooftstraat 1, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 7 juni 2019 | 16.00 uur

Wethouder Maat opent de tentoonstelling met vondsten uit drie opgravingen in het centrum van Alphen aan den Rijn. In 2017 zijn opgravingen uitgevoerd in het centrum: twee aan het begin van de Hooftstraat en de derde ter hoogte van de Julianabrug. In de etalages van nieuwe winkels staat van juni tot en met augustus een pop-up tentoonstelling van de archeologische vondsten.

Zomerspektakel aan het Meer
Wie: Liesbeth Spies en Gerard van As
Waar: Zegerplas, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 7 juni 2019 | 20.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder Van As zijn aanwezig op het Zomerspektakel aan het Meer, een driedaags muziekfestival aan de Zegerplas. Burgemeester Spies opent het festival.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn