Nieuws

« Vorige - Volgende »

Koninklijk lintje voor 16 Alphenaren

27 april 2012 - 13:31  •  reacties

Koninklijk lintje voor 16 Alphenaren

Alphen aan den Rijn -

Gilbert Baudet en Jan Kroft zijn in het stadhuis van Alphen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Veertien anderen zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Mevrouw Bezemer, de heer Claessen, mevrouw Van Druten-Koot, de heer Van Essen, mevrouw Huliselan-van Dijk, mevrouw De Jager, mevrouw Van Lankvelt-van Zee, de heer Pons, de heer Van Rijn, de heer Rosbergen, de heer Van der Stelt, mevrouw Van der Stelt-Zuidam, de heer Tempelaar en de heer Webbers mogen zich ook gelukkig prijzen met een lintje. In heel Nederland zijn vrijdag ruim 3400 prijzen uitgereikt.

Eenhoorn sprak in zijn toespraak de waardering uit naar mensen die wat extra's doen en dat heel gewoon vinden. Anderen staan daar volgens hem ver van af. 'U bent de positieve kant van de samenleving', roemt de burgemeester de gedecoreerden. Veruit de meeste Alphenaren kregen vrijdag hun lintje omdat zij op bestuurlijk niveau veel vrijwilligerswerk hebben verzet. Eenhoorn vond het dan ook extra bijzonder dat er 'echte burgers' tussen zitten die helpen in de buurt. Daarmee doelt de burgervader op Dries van Essen en het Zwammerdamse echtpaar Henk en Ali van der Stelt.

Fotograaf: Josh Walet