Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tuinkunstenaar Maarten de Groote bestaat 5 jaar

19 december 2013 - 09:18  •  Bas Bosman  •  reacties

Tuinkunstenaar Maarten de Groote bestaat 5 jaar

Alphen aan den Rijn -

In 2008 besloot Maarten de Groote voor zichzelf te beginnen en zich te richten op het ontwerpen en aanleggen van mooie tuinen. Volgens Maarten begint de schoonheid van een tuin bij een goed ontwerp. “Mensen hebben altijd een bepaald beeld in hun hoofd. Wensen betreffende hoe zij het voor zich zien. Het is aan mij dat beeld te creëren. Eerst via een mooi ontwerp wat ik op de computer maak. Dat ontwerp vormt de basis voor alles.”

Maarten heeft zich bij een architectenbureau in de leer gezet om het vak ontwerpen te leren. Het vak van hovenier verstond hij al goed. Maarten werkt voornamelijk voor particulieren. “Ik zie de tuin als een verlengstuk van de woning. Van de inrichting, de sfeer en het karakter van de mensen die er in wonen. Ik wil graag dat een tuin bijdraagt aan het geluksgevoel bij mensen. Het moet jouw plekje op deze grote aardbol zijn. Mijn  tuinen hebben altijd wel een organische basis. Er moeten eigenlijk altijd wel planten of bloemen in terugkomen. Strakke lijnen, bakken en terrassen zijn geen enkel probleem, maar de grilligheid en rijkheid van de natuur moet altijd terug te vinden zijn.”

Maarten de Groote maakt zich op voor de winter en de komende 5 jaar. “Het is belangrijk uw tuin het gehele jaar door aandacht te geven. Ook in de winter kan je tuin juist prachtig uitkomen. En natuurlijk kijk ik weer uit naar het voorjaar: hét tuinseizoen!”

Meer informatie over Maarten de Groote kunt u vinden op de website.

Fotograaf: Josh Walet