Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Bronzen' lekkerste kaas van Nederland bij Ten Brink

14 oktober 2014 - 09:46  •  reacties

Bronzen lekkerste kaas van Nederland bij Ten Brink

Alphen aan den Rijn -

Twee weken geleden kreeg Zuivelcoöperatie De Graafstroom al te horen dat zij in de categorie “Goudse en Edammer kazen mild” één van de vijf genomineerden was met haar De Graafstroom Jong Belegen 48+ kaas, waarop boer Christian prijkt. In de categorie “Minder vet kazen” was de De Graafstroom 30+ Belegen kaas, waarop boerin Elvira staat afgebeeld, genomineerd. De nominaties waren bepaald door een Vakjury bestaande uit gerenommeerde, onafhankelijke, objectieve kaasdeskundigen.

Uiteindelijk heeft een Smaakjury na een “dubbelblind” keuring het eindoordeel gegeven. De Smaakjury bestaande uit de beste kaaskeurders van Nederland, bijzondere kaasliefhebbers, zoals Sandra Ysbrandy (chefkok Life4You), Pauline Weuring (Uit Pauline’s keuken) en de meervoudig winnaar van het Gouden Kaasmes Wim Maarssen van den Brink beloonde De Graafstroom in beide categorieen met de bronzen medaille.

De Graafstroom kaas bij Ten Brink Foodretail
De Graafstroom kaas, herkenbaar aan de boeren die erop staan afgebeeld, wordt op diverse plaatsen in Nederland vers van het mes verkocht, zoals bij Ten Brink Food in de Herenhof Alphen aan den Rijn. Nog maar enkele weken geleden werd de 30+ kaas aan het De Graafstroom assortiment toegevoegd. Een mooie opsteker dus dat deze kaas nu al een prijs in de wacht heeft gesleept in de “Lekkerste kaas van Nederland”-verkiezing.

Fotograaf: Josh Walet
Jumbo Ten Brink Food.'
Jumbo Ten Brink Food

Jumbo Ten Brink Food is gelegen in De Herenhof.