Nieuws

« Vorige - Volgende »

Anderhalf jaar cel voor pooier van minderjarig meisje

15 september 2015 - 17:17  •  reacties

Anderhalf jaar cel voor pooier van minderjarig meisje

Alphen aan den Rijn -

In 2014 zette de Alphenaar het meisje in om voor drie weken in de prostitutie te werken. Op deze manier betaalde ze haar drugsschuld af. De zaak werd ontdekt door het televisieprogramma Undercover in Nederland.

De veroordeelde man heeft het slachtoffer aangezet zich beschikbaar te stellen als prostituee. Als haar pooier zette hij een advertentie op de website Sexjobs.nl, beheerde hij de advertentie en beantwoorde de telefoon als klanten belden. Hij bepaalde de prijzen voor haar diensten en regelde de afspraken. Een deel van het door haar verdiende geld hield hij in. Het drugsverslaafde slachtoffer betaalde op deze manier haar schulden af. De rechtbank spreekt over 'vergaande en ontluisterende manieren van uitbuiting'.

De pooier heeft van de rechtbank zes maanden van de straf voorwaardelijk gekregen, met een aantal voorwaarden er aan verbonden. Zo komt hij onder toezicht van de reclassering en krijgt hij een contactverbod met het slachtoffer.

Een 45-jarige klant van het slachtoffer kreeg 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man had meerdere malen seks met het slachtoffer, ook toen hij wist dat zij nog minderjarig was.

Bron: Volkskrant

Fotograaf: Josh Walet