Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vrije tijd voor jongeren met een beperking in Alphen

14 maart 2016 - 14:58  •  reacties

Vrije tijd voor jongeren met een beperking in Alphen

Alphen aan den Rijn -

Voor iedereen is er van alles te beleven in hun vrije tijd; er zijn tal van opties en keuzes. Maar hoe zit dat als je niet zomaar met elke groep mee kunt komen? Denk aan het voorbeeld van iemand met een beperking, kan deze persoon ook zomaar terecht bij al deze mogelijkheden? In de praktijk blijkt dit vaak niet het geval te zijn. Zodra je een (verstandelijke) beperking of een vorm van autisme hebt, is het niet vanzelfsprekend dat er veel te doen is in je vrije tijd. Veelal blijkt het niet mogelijk om aansluiting te vinden bij de overige deelnemers van de reguliere activiteit.

Zo wordt er door VTV elke maand een tienerdisco voor jongeren (12 – 20 jaar) met een beperking georganiseerd in MAX aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Maandelijks is er van 19.30 uur tot 21.30 uur de kans om te dansen, te kletsen met vrienden en/of een drankje te bestellen aan de bar. Voor 3,50 euro kun je meedoen met de disco. Uiteraard is er nog de mogelijkheid om een frisdrankje of iets lekkers te bestellen. Opgeven hoeft niet van te voren, je kunt gewoon langskomen en, na betaling, mee doen met de disco.

De volgende disco’s zijn op vrijdag 18 maart, 15 april, 20 mei en 17 juni.

Voor vragen of meer informatie, neem gerust contact op met VTV door te mailen naar vtvleiden@vtvzhn.nl of te bellen met 071-5230800.

Fotograaf: Josh Walet