Nieuws

« Vorige - Volgende »

Plannen voor ontwikkeling landgoed Westkanaalweg

16 augustus 2017 - 17:45  •  reacties

Plannen voor ontwikkeling landgoed Westkanaalweg

Alphen aan den Rijn - De eigenaar van aan aantal stukken grond in polder Oudshoorn heeft in samenwerking met een marktpartij een plan gemaakt om een landgoed te ontwikkelen. Wethouder Michel du Chatinier: "Wij staan positief tegenover initiatieven die bijdragen aan recreatie in onze gemeente. Het college is enthousiast over de plannen en ook de provincie heeft aangegeven positief tegenover deze planontwikkeling te staan."

Openbaar groen
Het landgoed zal voor negentig procent uit openbaar toegankelijk groen bestaan. Binnen het landgoed wordt ook 21 woningen ontwikkeld, bestaande uit een appartementengebouw en een rij eengezinswoningen. De bewoners van het landgoed zullen hun steentje bijdragen om het landgoed te onderhouden, stelt het college. 

"Het ooit bedachte wandelbos is er niet volledig gekomen in Alphen, maar deze plannen zullen daar -binnen het bedachte gebied- alsnog voor een groot deel invulling aan geven", aldus Du Chatinier. "Het is jammer dat die plannen niet zijn gelukt, maar hopelijk kom dit initiatief er wél doorheen!"

Invulling
Het college vraagt de gemeenteraad om wensen en bedenkingen over de plannen te uiten. De definitieve invulling van het landgoed zal na behandeling in de raad plaatsvinden.

Beeld: Faro Architecten

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn