Nieuws

« Vorige - Volgende »

Loting Champions League waterpolo AZC Moscow

27 augustus 2017 - 19:43  •  reacties

Loting Champions League waterpolo AZC Moscow

Alphen aan den Rijn - Tijdens de loting worden twee poules van acht deelnemers ingedeeld: twaalf wildcardhouders en de vier beste teams uit de kwalificatie. De loting in Budapest begint om 17.00 uur. Hieraan voorafgaand is er vanaf 14.00 uur een officieel programma. Behalve op facebook is de loting wellicht te volgen via het LEN-kanaal.

Hoogste Europese niveau
AZC Moscow speelt voor het eerst in jaren weer op het allerhoogste Europese niveau. Net als bij voetbal is ook voor de waterpoloverenigingen de Champions League dé mogelijkheid om in competitieverband met de andere eliteclubs te strijden. AZC is dan ook heel trots op de gekregen wildcard.
Met de wildcard speelt AZC, net als de andere geplaatste teams, vanaf de preliminary stage haar wedstrijden. In twee poules van acht teams worden uit- en thuiswedstrijden gespeeld om de hoogste vier plekke per poule. De wedstrijden worden tussen 25 oktober en 9 mei gespeeld. Er wordt geloot wie tegen wie speelt. Wanneer een ploeg uit of thuis speelt, wordt daarna onderling bepaald.

De clubs
Voor de preliminary stage zijn twaalf clubs geplaatst met een wildcard. Deze groep wordt aangevuld met vier beste teams uit de voorronden. In deze drie kwalificatieronden is een tweede Nederlandse club actief: UZSC Utrecht.
De wildcardhouders zijn Jug Dubrovnik (Croatia), Olympic Nice (France), Spandau 04 (Germany), Waspo Hannover (Germany), Olympiakos Piraeus (Greece), Szolnoki Vizilabda SK (Hungary), Pro Recco (Italy), AZC Alphen (The Netherlands), Steaua Bucharest (Romania), Dinamo Moscow (Russia), Partizan Belgrade (Serbia), CNA Barceloneta (Spain).

De kwalificatieronden worden in september en oktober gespeeld. De wedstrijden in de beide poules van acht teams worden tussen 25 oktober en 9 mei gespeeld. De beste acht strijden in Genova van 7 tot en met 9 juni 2018 om de winst in de Champions League.

Fotograaf: Josh Walet