Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cassatie voor doodrijden Alphense motorrijder

9 juli 2012 - 15:35  •  reacties

Cassatie voor doodrijden Alphense motorrijder

Alphen aan den Rijn -

Haar advocaat meent dat de kwalificatie 'roekeloos rijden' door de raadsheren onjuist is en stapt naar de Hoge Raad. Erik van Kregtens cliënt mag haar proces in vrijheid afwachten.

Het Openbaar Ministerie eiste in juni vier jaar cel. Dat was conform de uitspraak van de Haagse rechtbank vorig jaar. De verdachte ging toen in hoger beroep tegen de uitspraak. Van Kregten erkent dat zijn cliënte (een inmiddels 66-jarige vrouw uit Zevenhoven) schuld heeft aan het ongeval, maar vindt de beoordeling van de rechtbank en justitie onjuist. Die bestempelde het als 'roekeloos rijgedrag'.

Van Kregten spreekt zelf van 'aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag' en hoopte hiermee dat de Zevenhovense vrouw een aanzienlijk lagere gevangenisstraf zou krijgen. Dat gebeurde niet. Het gerechtshof kwalificeerde het incident als: 'roekeloos, in elk geval zeer, althans aanmerkelijk, onvoorzichtig en/of onoplettend'.

Vier keer te veel gedronken
Op 1 oktober 2010 kwam de verdachte frontaal in botsing op de Nieuwveenseweg in Nieuwkoop met een veertigjarige motorrijder uit Alphen. De vrouw was al slingerend op de andere weghelft beland. Uit de ademanalyse bleek dat de verdachte 885 ug/l blies; dat is vier keer de toegestane hoeveelheid.

De Alphenaar overleefde de botsing niet. Zijn compagnon kon ternauwernood aan de automobiliste ontkomen. De Zevenhovense mocht haar proces in vrijheid afwachten. Ook is de vrouw voor vijf jaar haar rijbewijs kwijt.

Fotograaf: Josh Walet