Nieuws

« Vorige - Volgende »

Man wil schoenen kopen met vals biljet van 500 euro

3 augustus 2017 - 17:37  •  reacties

Man wil schoenen kopen met vals biljet van 500 euro

Alphen aan den Rijn - De man wilde een paar schoenen afrekenen bij de schoenenzaak met een biljet van vijfhonderd euro, maar na een snelle check op echtheid accepteerde de medewerker het geld niet. Daarop vroeg de man de medewerker de schoenen apart te houden, dat hij 'even geld ging pinnen' bij de pinautomaat en liep vervolgens de winkel uit. "Vreemd antwoord natuurlijk, aangezien de man dan net zo goed in de winkel had kunnen pinnen", stelt agent Frank Heijmink. 

De man is uiteraard niet terug gekeerd naar de winkel, maar wel vastgelegd door de bewakingcamera's. Ook heeft de medewerker de politie na het incident van een goed signalement voorzien en zal aangifte van oplichting doen. 

Bel 112
Heijmink roept winkeliers op in een dergelijke situatie het valse geld niet aan de klant terug te geven en direct 112 te bellen. "Het is ook handig om medewinkeliers te waarschuwen, bijvoorbeeld via een WhatsApp-groep. De verdachte kan vervolgens net zo goed bij de buurman naar binnen stappen en daar hetzelfde trucje uithalen. Dat wil je natuurlijk voorkomen", aldus Heijmink.

Fotograaf: Josh Walet
Sneakers Alphen aan den Rijn.'
Sneakers Alphen aan den Rijn