Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verdachte moord Elsa Tisseur blijft vastzitten

14 februari 2012 - 09:50  •  reacties

Verdachte moord Elsa Tisseur blijft vastzitten

Alphen aan den Rijn -

Zolang dat gaande is, komt het Openbaar Ministerie niet met een strafeis. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden. Hoofdverdachte Mario van E. blijft in de tussentijd vastzitten.

Tijdens de vorige zitting in december 2010, besloot de rechtbank in Den Haag dat er een second opinion uitgevoerd moet worden om de doodsoorzaak van Elsa vast te stellen. Tisseur werd in december 2010 dood aangetroffen in een Noord-Brabants bos, nadat ze ruim drie maanden vermist is geweest. Haar partner wordt verdacht van de moord.

De contra expertise moet uitwijzen hoe Elsa om het leven is gekomen en hoelang ze al dood onder de grond lag voordat de politie haar aantrof. Daarvoor wordt een reeds afgenomen monster van Elsa hergebruikt. De resultaten zijn nog niet bekend.

Alphense levend begraven
Elsa Tisseur was nog in leven toen zij werd begraven in het bos tussen Schijndel en Veghel. Onderzoek heeft dat uitgewezen, zo meldt het televisie-programma TROS Vermist. De vermoorde vrouw lag onder de grond begraven in het Wijboschbroek in Wijbosch, tussen Schijndel en Veghel. Een wandelende vrouw vond met haar hond het lichaam van de 35-jarige Alphense. Elsa's stoffelijk overschot lag circa tien meter van het voetpad begraven in een greppel, honderden meters het Noord-Brabantse bos in. Een hond liep op 13 december 2010 spontaan naar die plek toe. Elsa was op dat moment al drie maanden vermist.

Toen de hond niet terug kwam en het baasje poolshoogte ging nemen, kreeg ze de schrik van haar leven. Ze zag de arm van Elsa uit de grond steken en niet veel later trof ze het levenloze lichaam aan. Mogelijk hebben dieren ervoor gezorgd dat de arm van het slachtoffer zichtbaar werd. In het Wijboschbroek leven ondermeer vossen. Het lichaam was zo erg verminkt dat de recherche niet kon zeggen of het een man of een vrouw was. Pas twee dagen later werd duidelijk dat het om de vermiste Elsa Tisseur ging. Het lichaam van de Alphense heeft waarschijnlijk maandenlang op die plek gelegen. Mario van E., Elsa's partner, is hoofdverdachte.

Fotograaf: Josh Walet