« Vorige - Volgende »

Dzumhur verslaat Sijsling in finale TEAN International

13 september 2015 - 20:15  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

De finale duurde slechts 78 minuten. De 23-jarige Dzhumur, die werd aangemoedigd door een grote groep met Bosnische fans, kende daarin een uitmuntende start. Na nog geen half uur had de nummer 98 van de wereld de eerste al met 6-1 op zak. Sijsling zat niet lekker in de wedstrijd, maar wist de wedstrijd op knappe wijze toch te kantelen. Hij brak zijn Bosnische opponent op 3-2 en deed dat twee games nogmaals. Serviceverlies in de openingsgame van de derde set kwam de 28-jarige Sijsling echter duur te staan. Hij kwam een vroege achterstand niet meer te boven en kon de rappe Dzumhur geen moment meer in de problemen brengen.

Het is Dzumhurs vijfde zege op de ATP Challenger Tour. Dit jaar stond hij al eens in de halve finale van een ATP-toernooi. Ook bereikte hij de tweede ronde (Wimbledon) en de derde ronde (Roland Garros) van een grandslamtoernooi, maar verloor in beide gevallen van de Zwitser Roger Federer.

Dzumhur, die met zijn overwinning tachtig ATP-punten en een cheque van €6.150,- verdiende, is de eerste Bosniër die het toernooi op zijn naam schrijft. Sijsling wist het toernooi in 2011 te winnen. Vorig jaar ging de titel naar Jesse Huta Galung.

Bron: TEAN International, Studio Alphen

Fotograaf: Josh Walet