Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ongekend Wilskracht-succes bij finales Ritmische Gymnastiek!

26 juni 2017 - 09:59  •  André van Dam  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Over vier oefeningen (met hoepel, knotsen, bal en lint) bleek Melinda afgetekend de sterkste in dit hoogste niveau, en mocht zij de welverdiende gouden medialle om laten hangen. Met Minous op de 4e en Berfin op de 5e plaats drukten de gymnastes van Wilskracht een duidelijk stempel op deze titelstrijd.

Ook op andere onderdelen was de sportgroep Ritmische Gymnastiek (RG) van Wilskracht sterk: er werden 4 gouden medailles behaald in de 6 categoriën waarin zij uitkwamen. Zaterdag in de ochtend beet Femke Barhorst het spits af bij de Benjamins A Individueel. Met haar oefeningen, één met hoepel en één zonder materiaal, liet zij zien iedereen de baas te zijn: Goud voor Femke!

Op zondag werd in de ochtend gestreden op het C/D niveau voor groepen. Onze groep bij de Pre-Junioren, met Arwen, Ymke, Myrthe en Delayna, behaalde in een spannende strijd een uitstekende 3e plaats met hun hoepel-oefening.

Daarna het A/B-niveau: De Seniorengroep, met Vera, Marjolein, Celeste, Romi en Suzanne, deden er een schepje bovenop en behaalden met een prima uitvoering van hun hoepeloefening een tweede plaats. Tijdens het afsluitende blok werd het feest compleet: Bij de Benjamins Trio behaalden Lisa, Femke en Jessy overtuigend een 1e plaats met hun bal-oefening: goud #3.

Sarah, Romy en Tess behaalden in deze categorie een knappe 6e plaats. Last, but zeker not least onze PreJunioren, met Maaike, Nadeche, Cecile en Jessy: ook zij zetten een uitstekende oefening met bal neer, en lieten daarmee de concurrentie achter zich. Opnieuw een gouden medaille!

Ook een week eerder, bij de RG Finales Individueel op B-niveau, behaalden gymnastes van Wilskracht al meerdere podiumplaatsen. Bij de Benjamins won Lisa Oosterom de gouden medaille, kort daarop gevolgd door Rmy van vliet die 5e werd. Bij de wedstrijd van de Pre-Junioren behaalden Cecile Bouman en Jessy Nelemans een gedeelde 2e plaats: zilver. Met 4 deelneemsters in de categorie Senioren was Wilskracht sterk vertegenwoordigd. Na een bijzonder spannende strijd werd Romi Krutzen 2e, nipt daarachter behaalde Suzanne van Dam de 3e plaats. Ook Celeste Bouman en Marjolein van Dam knokten voor wat zij waard waren, en behaalden een prima 9e respectievelijk 10e plaats.

Wilskracht sluit het RG-seizoen komende zaterdag 1 juli af met hun clubkampioenschappen, waarbij vele van deze toppers op de vloer verschijnen. Dit toernooi wordt gehouden bij Tenniscentrum Nieuwesloot, van 12:30 - 17:30 uur. U bent van harte welkom!

Fotograaf: Josh Walet