Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Zaterdag

27 februari 2017 - 10:15  •  Joy Huikeshoven  •  reacties

Zaterdag

Alphen aan den Rijn - Ik loop de deur uit en ben meteen in het centrum. Ik heb namelijk het geluk dat ik in het centrum woon. Ik ben blij dat ik wakker ben gemaakt door het orgel en niet door de werkzaamheden voor mijn deur, ach.. als dat het ergste is? Het wordt er wel prachtig. Ik loop richting de markt en geniet van alle kakelende Alphenaren om mij heen. Ik ga er namelijk vanuit dat het Alphenaren zijn, want 'buitenstaanders' vinden het maar een gehucht. Ik probeer dat trouwens altijd te verdedigen, maar zonder goed resultaat.

Ik ben blij dat ik mijn haar een beetje goed heb gedaan, want in ons dorp kom je iedereen tegen. En je weet het. Je moet er altijd goed uitzien als je je ex tegenkomt, of je toekomstige ex. Met pijn in mijn armen van de doos mango's die ik net heb gescoord op de markt, loop ik langs de Hema waar ik word verleid door de heerlijke geur van de Hema-worst. Hij roept zelfs naar me, maar ik houd me in. Schouderklopje voor mezelf.

Ik loop weer richting huis en kom langs een boel lege winkels. Wat jammer, en vooral die Jamin. Ik vond het al jammer dat hij verplaatst was, maar nu is toch echt het stukje jeugdsentiment weg. Maar laten we dingen positief bekijken. Hier blijf ik wel slanker van.

De avond valt en het is tijd voor een dansje in Bar Amsterdam. In plaats van om alles te zeiken (waar we allemaal heel erg goed in zijn) geniet ik van de onhandige acties van jongens, de dronken meiden halfnaakt op de bar en de man van 40 jaar die het denkt te kunnen maken bij een meid van 22. Ik geniet. Ik ben thuis. In Alphen aan den Rijn.  

Fotograaf: Josh Walet

Verwante nieuwsberichten