Politiek

« Vorige - Volgende »

1,3 miljoen euro voor herstel Park College

22 februari 2019 - 08:19  •  reacties

1,3 miljoen euro voor herstel Park College

Alphen aan den Rijn - De kwetsbare kinderen die onderwijs volgen op het Park College zijn gebaat bij duidelijkheid en snel herstel van de school en niet bij lange reistijden naar overige scholen en tijdelijke oplossingen.  

“Al met al hebben we van flinke pech namelijk een brand, een mooie win-win situatie kunnen creëren zodat er straks meer onderwijsplekken zijn voor kwetsbare kinderen en waardoor lange reizen van leerlingen in de taxi niet meer nodig zijn,” aldus wethouder Han de Jager. 

Twee extra lokalen
Naast herstellen van de brandschade kan door het extra geld de school ook uitgebreid worden met twee lokalen. Hierdoor kan een deel van het pand worden ingezet voor leerlingen met een internaliserende/autistische problematiek. Hiermee helpt Alphen aan den Rijn bij het organiseren van meer thuisnabij onderwijs voor leerlingen met autisme. Bovendien worden taxikosten voor leerlingenvervoer bespaard omdat leerlingen niet hoeven te reizen naar andere geschikte scholen buiten de regio.

Het pand van het Park College is van het schoolbestuur van Horizon en verzekerd voor inventaris en opstal bij de gemeente zoals ook verplicht is volgens de wet- en regelgeving. De gemeente heeft de plicht om te voorzien in voldoende en adequate huisvesting voor zowel de tijdelijke als definitieve situatie. Het is van belang om de leerlingen en docenten die momenteel in zeer beperkende omstandigheden onderwijs krijgen en verzorgen, weer snel van een goede school te voorzien.

 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn