Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tseard Hoekstra trapt campagne nieuwe schooljaar af

18 augustus 2016 - 15:03  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Tseard Hoekstra trapt campagne nieuwe schooljaar af

Alphen aan den Rijn - Ieder jaar trappen we het nieuwe schooljaar af met de campage 'De scholen zijn weer begonnen'. Ook dit jaar houden we de aftrap, alleen dan met nieuwe posters en de slogan 'Wij gaan weer naar school'.

De nieuwe posters wijzen de weggebruikers erop dat de zomervakantie voorbij is en alle kinderen weer naar school gaan. Kinderen in alle leeftijden moeten veilig naar school kunnen lopen en fietsen. Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar!

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. De actie 'Wij gaan weer naar school' maakt u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Bellenblazen als start van de campagne
In de gemeente Alphen aan den Rijn doen de basisscholen Johannes Post, Mozaïek en Vroonhoeve mee aan de campagne. Als start van de campagne gaan op deze scholen alle kinderen op het schoolplein bellenblazen. Donderdag 25 augustus om 9.00 uur op de Johannes Post in Hazerswoude-Dorp. Donderdag 25 augustus om 10.15 uur op de Mozaïek en Vroonhoeve in Alphen aan den Rijn. Het startsein wordt door wethouder Tseard Hoekstra gegeven.

Fotograaf: Josh Walet