Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting MAX druk op zoek naar vervangende locatie

1 oktober 2017 - 15:44  •  reacties

Stichting MAX druk op zoek naar vervangende locatie

Alphen aan den Rijn - MAX is samen met de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie. "Ook de gemeente erkent het bestaansrecht van Stichting MAX en is van mening dat er een nieuwe locatie moet komen. Uiteraard was dat even slikken voor ons, aan de andere kant biedt het volop nieuwe kansen en mogelijkheden", zo meldt de stichting. 

Er gaan verhalen dat MAX verhuist naar één van de wijkcentra in Alphen, maar de stichting geeft aan dat deze locaties niet geschikt zijn vanwege ligging en de activiteiten die MAX organiseert. Het merendeel van activiteiten passen niet in de bestaande wijkaccommodaties, met name het geluidsniveau is een belemmerende factor. Daarnaast wil MAX zich graag vestigen op een centrale locatie. "Wij richten ons op álle inwoners van Alphen aan den Rijn, en niet op een bepaalde wijk."

WiebelBiebel
De stichting vindt zelf het voormalig pand van WiebelBiebel -dat de gemeente binnenkort in de verkoop doet- een geschikte locatie, voornamelijk omdat het pand op een steenworp afstand van de huidige locatie te vinden is. "Diverse maatschappelijke organisatie maken gebruik van ons pand. Zeker organisaties als Vakantiespel, Stichting Huttenbouw Alphen aan den Rijn en TCV Obstacle Run Alphen kiezen nu voor ons pand vanwege de geografische ligging en zouden erg geholpen zijn met een locatie binnen Park Zegersloot", aldus de stichting.

Toekomst
De toekomstige locatie voor Stichting MAX is nog onduidelijk, maar de stichting onderhoudt hierover intensief contact met de gemeente. "In goed overleg met wethouder Han de Jager werken we momenteel hard aan de toekomst. Waar dat zal zijn is ook voor ons nog onduidelijk, evenals de sluitingsdatum van de Olympiaweg."

"We rekenen op de steun van de politieke partijen die hun waardering voor MAX hebben uitgesproken in de afgelopen jaren. Hopelijk zullen ze ook nu het er écht op aan komt met ons mee willen knokken voor het behoud van dit unieke verzamelpunt van muziek, creativiteit, welzijn en talentontwikkeling", aldus de stichting.

Fotograaf: Stichting MAX
MAX.'
MAX

Feestlocatie voor verschillende groepen