Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

11 april 2018 - 17:10  •  reacties

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

Alphen aan den Rijn - De derde schoolgenoot die Sophie interviewt is de 16-jarige Donna Verkerk. Donna zit op de Groene Hart Topmavo in het derde leerjaar van vmbo-T. Ze loopt deze week stage bij Verfstreken van Ipse de Bruggen in Alphen aan den Rijn. Verfstreken is een atelier waar mensen met een verstandelijke beperking schilderijen en tekeningen kunnen maken. Naast dat heeft Verfstreken het hele jaar door verschillende exposities, kunstprojecten en workshops. Verfstreken zit in theater Castellum in Alphen.

"Van school moet ik een snuffelstage lopen van één week om meer te weten te komen over het beroep waar je je stage gaat lopen", vertelt Donna. Donna wil later wat in de zorg doen. Omdat haar moeder hier vroeger ook heeft gewerkt wist ze al een beetje wat Ipse de Bruggen was. Ze had een berichtje gestuurd naar Ipse de Bruggen en vroeg of ze stage kon lopen. Zo is Donna bij Ipse de Bruggen terechtgekomen.

Donna verwacht te leren hoe je met mensen om kan gaan die een verstandelijke beperking hebben. "Mijn werkzaamheden zijn dat ik mensen moet helpen als ze aan het schilderen zijn. Ik praat veel met de mensen om mij heen en ik moet ook een paar klusjes doen zoals afwassen", vertelt Donna.

"Op mijn eerste dag werd ik heel fijn ontvangen. Iedereen vond het super leuk dat ik kwam en alle verstandelijk beperkte mensen vinden het ook erg leuk dat ik er ben." In het begin was Donna erg zenuwachtig maar dat is steeds minder geworden omdat ze het heel leuk heeft daar. "Ik vind de mensen die daar werken en de verstandelijk beperkte mensen heel gezellig en het is leuk om met ze samen te werken", vertelt Donna.

Fotograaf: Joshua Bos