Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

12 april 2018 - 21:28  •  reacties

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

Alphen aan den Rijn - De vierde schoolgenoot die Sophie interviewt is Tom Jochemsen. Tom zit op de Groene Hart Topmavo in het derde leerjaar van vmbo-T. Deze week loopt Tom stage bij GBI Van Beijeren. GBI Van Beijeren is een groothandel voor bouw en industrie. 

Tom moet van school een snuffelstage van één week lopen om wat te weten te komen over het beroep. "Mijn baas zijn zoon zit bij mij in het waterpolo team. Mijn vader had toen tegen mij gezegd: ‘Probeer misschien bij GBI Van Beijeren stage te lopen’. Toen heb ik gemaild of ik hier stage kon lopen. Zo ben ik hier terecht gekomen", vertelt Tom.

Tom verwacht te leren hoe het allemaal werkt bij GBI Van Beijeren. "Mijn werkzaamheden zijn dat ik achter in het magazijn moet helpen met bestellingen van klanten halen. In de winkel zelf moet ik een vakkenvullen en helemaal achterin bij het lossen en laden moet ik controleren of de pakjes die we binnen krijgen goed zijn", aldus Tom. Hij zit nog te twijfelen of hij dit later wel wil doen. Na deze stage heeft hij meer over het beroep geleerd en vindt hij het wel erg leuk.

"Ik ben hier voor mijn stage al een keer geweest en toen heb ik een rondleiding gehad. We hebben besproken wat ik allemaal zou gaan doen. Toen ik deze week kwam werd ik erg fijn ontvangen en hebben we nog even een keer mijn werkzaamheden besproken." Tom vond deze stage erg leuk en leerzaam. "De mensen die hier werken zijn super aardig en vriendelijk", vertelt Tom.

Fotograaf: Joshua Bos