Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

13 april 2018 - 17:23  •  reacties

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

Alphen aan den Rijn - Vandaag heeft Sophie Daniek geïnterviewd. Daniek is 15 jaar en zit op het Groene Hart Topmavo in de derde klas van het vmbo-t. 

Daniek loopt stage bij de Hema. "Ik heb geleerd hoe het systeem in elkaar zit. Hoe de spullen worden geïmporteerd en geëxporteerd. Vooral heeft ze geleerd hoe het daar allemaal in zijn werk gaat." Daniek was ook op zoek naar een stage en heeft dat kunnen regelen bij de Hema. Toen Daniek een mail had gestuurd vond de Hema het erg fijn dat ze zou komen stage lopen en kon ze gelijk op sollicitatiegesprek komen.

Daniek moest bij de Hema vakkenvullen, spullen uitpakken, het magazijn schoonmaken en zorgen dat de winkel schoon is. "Ik moest ook spiegelen, dus alle spullen recht zetten in de winkel." Het leukste vond Daniek het werken in het magazijn. "Veel klanten deden vervelend en aangezien ik er nog niet heel veel vanaf weet was het ook lastig om de problemen op te lossen. In het magazijn vind ik het dus het leukst omdat je dan dozen kunt sjouwen en kleding uit te pakken, en op maat te hangen", vertelt Daniek.

Zelf zou Daniek hier niet willen werken omdat het werk veel hetzelfde is. "Aan de ene kant lijkt niet zwaar maar dat is het eigenlijk wel. Ik wil er wel echt een opleiding voor moeten doen. Dus ik denk niet dat ik hier zou willen werken." Daniek vond de stage zelf ook niet zo heel leuk omdat ze niet heel leuk werk mocht doen, en het dus veel hetzelfde werk was. Dat vond Daniek erg jammer.

Fotograaf: Joshua Bos