Nieuws

« Vorige - Volgende »

In gesprek met wijkagent Van Stralen bij McDonald's

5 juli 2018 - 12:21  •  reacties

In gesprek met wijkagent Van Stralen bij McDonalds

Alphen aan den Rijn - De eerste Alphense editie is een initiatief van de politie in Alphen en McDonald's Alphen aan den Rijn. "Mensen kunnen op deze manier de wijkagent benaderen over wat ze maar bezig houdt", vertelt Robin Verheul van McDonald's Alphen aan den Rijn. "In andere filialen in het land loopt Koffie met een Cop goed, vandaar dat wij het ook graag willen introduceren in Alphen."

Van Stralen was aanwezig van 11.00 tot 12.00 uur, maar voor de wijkagent er was zaten de eerste mensen al op hem te wachten. Met een kop koffie of ander drankje konden Alphenaren hun verhaal kwijt bij Van Stralen, wijkagent van de Hoge Zijde.

"Uit deze eerste editie blijkt wel dat er behoefte is om face to face met de wijkagent contact te hebben", vertelt Van Stralen. "Ik sta eigenlijk versteld van hoeveel mensen hier op af zijn gekomen. Bij de volgende edities willen we de gesprekstijden iets vervroegen om met nog meer mensen in gesprek te kunnen."

Schoolwijkagent
Als de volgende edities ook een succes blijken, moet Koffie met een Cop vaker gaan plaatsvinden. Ook de Alphense schoolwijkagenten zouden hier een rol in kunnen spelen. "Rond het middaguur zitten hier altijd veel Alphense jongeren. Het is goed als zij hun schoolwijkagent ook hier tegenkomen", aldus Verheul. "Het zou mooi zijn als mensen uiteindelijk iedere twee weken met een van de wijkagenten in gesprek kunnen."

Fotograaf: Josh Walet
McDonalds Centrum.'
McDonald's Centrum

McDonald's midden in het centrum van Alphen aan den Rijn.