Nieuws

« Vorige - Volgende »

Proef Boeren Leidse kaas bij Grand Café Eight

28 februari 2018 - 12:52  •  Grand Café Eight  •  reacties

Proef Boeren Leidse kaas bij Grand Café Eight

Alphen aan den Rijn - Wortman ging langs bij Klaas en Sandra Heemskerk van kaasboerderij Heemskerk in Oude Ade om te zien hoe de smaakvolle Boeren Leidse kaas wordt gemaakt. 

Rolf gaat tijdens de Toffe Groente Weken op strooptocht door Het Groene Hart, op zoek naar de lekkerste groenten en ingrediënten. Deze week bracht hij een bezoek aan kaasboerderij Heemskerk. Resultaat: een mooie voorraad van de smaakvolle Boeren Leidse kaas, herkenbaar aan zijn karakteristieke donkerrode korst en de Leidse sleutels als stempel.

Rijk aan smaak
Door de smaak van afgeroomde rauwe koemelk, de toevoeging van komijn en het minimaal 1 jaar op natuurlijk wijze rijpen, is de Boeren Leidse bijzonder rijk aan smaak. Daarnaast past deze magere kaas ook prima in een gezonde levensstijl. 

Eeuwen oude kaas
Boeren Leidse kaas is al eeuwen oud en tevens de eerste kaas die door VOC schepen werd meegenomen (dankzij het lage vetpercentage was deze kaas lang houdbaar). In 1927 waren er nog 40 producenten, maar met de opkomst van volvette Goudse kaas zijn er nu nog slechts vier kaasboerderijen in Nederland die Boeren Leidse kaas maken. Extra reden om zo veel mogelijk van deze kaas te genieten. 

Boeren roomboter
Rolf kwam na zijn bezoek aan kaasboerderij Heemskerk niet alleen terug met een aantal Boeren Leidse kazen, hij bracht ook een grote voorraad echte Boeren Leidse roomboter mee.

Proef Boeren Leidse bij Eight
Ben je benieuwd naar de Boeren Leidse kaas? Eight serveert tijdens de Toffe Groente Weken een heerlijke kaasfondue van deze smaakvolle kaas met veel verse groenten. Reserveer een tafel via de website of 0172 – 495 477.

Fotograaf: Michel ter Wolbeek
Grand Café Eight.'
Grand Café Eight

Een modern grandcafé, opgezet door 8 ondernemers.