Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wel of geen verwijzing nodig voor fysiotherapie?

20 april 2018 - 09:19  •  Bram van der Wilk  •  reacties

Wel of geen verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Alphen aan den Rijn - Geen verwijzing nodig: U heeft geen verwijzing nodig wanneer u niet bent geopereerd en u geen chronische indicatie heeft. U kunt dan direct een afspraak maken via ons telefoonnummer of contactformulier. De fysiotherapeut zal bij de eerste afspraak een screening doorlopen om te kijken of u bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent of dat het verstandiger is om met uw klachten langs een huisarts te gaan. Wanneer u zich heeft aangemeld, zullen wij waar nodig uw huisarts informeren. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan moet u dit bij uw therapeut melden.

Wel een verwijzing nodig: Bent u geopereerd of heeft u een aandoening welke op de chronische lijst staat, dan heeft u een verwijzing van een specialist of huisartsen nodig. Wanneer u een chronische indicatie heeft, moet u er rekening mee houden dat de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening komen of uit uw aanvullende verzekering. Zie voor meer informatieve het kopje vergoedingen.

Daarnaast kan het voor komen dat u met uw klacht eerst bij de huisarts bent geweest. Wanneer de huisarts u adviseert om lang een fysiotherapeut te gaan, dan kan hij u soms  een verwijzing meegeven om de fysiotherapeut te informeren over uw klachten. Vraag hierom bij uw huisarts wanneer u erg complexe klachten heeft of u een grote voorgeschiedenis heeft.

Anamnese en onderzoek
Na de aanmelding (met of zonder verwijzing) neemt de fysiotherapeut een kort vraag gesprek af om uw (pijn)klachten en beperkingen in kaart te brengen. Dit doen wij om uw klachten goed in kaart te brengen. Aan de hand van de anamneses zal er een onderzoek volgen, waarna wij het plan van aanpak met u bespreken. De plan van aanpak zal bestaan uit een prognose, behandelplan en doelstelling om u weer zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Behandeling
Bij MTP Fysiotherapie vinden wij het belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk weer klachtenvrij is. Naast de standaard dagelijkse blessures, werkklachten en sporttrauma’s, behandelen wij veel sporters uit de nationale en internationale top. Wanneer je op dit niveau participeert kan je niet lang geblesseerd zijn. Dit gaat ten kosten van je prestaties en eventuele ranking. Wij van MTP Fysiotherapie zien eigenlijk iedereen als topsporter, iedereen wil natuurlijk maximaal presteren in alles wat hij of zij doet.

Om deze reden zijn wij 7 dagen per week open en op werkdagen tot 22.00 uur s ‘avonds. Zo kunnen wij u altijd snel van dienst zijn, vaak zelfs binnen 24 uur. Naast de standaard fysiotherapie hebben wij binnen ons team meerdere (fysiotherapeutische) specialisaties. Op deze manier is er altijd wel een expert aanwezig voor uw klachten.

Behandeling aan huis
Bij sommige klachten is een aan huis behandeling noodzakelijk. U kunt bijvoorbeeld niet naar onze praktijk komen door een operatie, maar u bent wel gebaat bij fysiotherapie. Op verwijzing van de (huis)arts kunnen wij ook aan huis behandelen. Let op! Dit moet een specifieke verwijzing zijn voor aan huis, deze is anders dan de verwijzing die hierboven is beschreven.

Fotograaf: MTP Fysiotherapie
MTP Fysiotherapie.'
MTP Fysiotherapie

Ook medische personal training en fysiosport.