Nieuws

« Vorige - Volgende »

Grote betrokkenheid bij Beau Begeleid Wonen

4 december 2018 - 10:28  •  reacties

Grote betrokkenheid bij Beau Begeleid Wonen

Alphen aan den Rijn - Ferry van Deuren is woonbegeleider bij Beau Begeleid Wonen en zegt dat het vergroten van de zelfredzaamheid van cliënten, een erg belangrijk speerpunt voor hun is. "We werken met een instrument waarin we bekijken hoe de cliënt scoort op bepaalde competenties. Het is voor hun en zeker ook voor ouders en verzorgers prettig om te zien hoe cliënten vooruit gaan en waar ze eigenlijk al heel goed in zijn. De score zegt iets over hun huishoudelijke competenties, maar ook over het omgaan met anderen en zelfzorg. Het is een mooi instrument dat wij graag inzetten om tot een actieplan te komen samen met de cliënt."

"Bij ons krijgen cliënten een bepaalde vrijheid, maar we bieden ook hulp aan zoals het geven van begeleiding tijdens het koken", vertelt Ferry. "Ons team is informeel en makkelijk te benaderen voor cliënten. We geven ze voorbeelden over hoe wij zaken aanpakken, dat maakt dat we op een goed level met elkaar kunnen communiceren."

Juiste match
Beau Begeleid Wonen bestaat sinds 2012 en op dit moment zijn alle vijf de kamers bezet. Bewoners hebben in het pand een zit- en slaapkamer, een gezamenlijke keuken, grote woonkamer en ruime badkamer. Het pand heeft meerdere verdiepingen en de kamers zijn zo ingedeeld dat er sprake is van voldoende privacy. 

Als sommige cliënten die er nu wonen uitstromen, ontstaat er weer plek om nieuwe cliënten toe te laten. Via de website van Beau Begeleid Wonen kan een aanvraag worden gedaan voor een gesprek. "De juiste match tussen ons en de cliënt is erg belangrijk", aldus Frederike. "Als die match er niet is, is het voor beide partijen erg lastig om van het begeleid wonen een succes te maken. We toetsen daarom vooraf goed of wij de juiste partij zijn om de cliënt te begeleiden. Gelukkig weten we door jarenlange ervaring goed welk soort cliënten bij ons passen en of wij hen kunnen bieden wat nodig is."

Beau Begeleid Wonen
Beau Begeleid Wonen is een kleinschalige woonvoorziening in het centrum van Alphen aan den Rijn voor (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of een ontwikkelingsproblematiek. Beau Begeleid Wonen biedt geen gecontracteerde zorg, maar is een particuliere speler. Financiering van een cliënt kan via de gemeente lopen, maar er wordt ook vaak een beroep gedaan op de Wet langdurige zorg (Wlz).

Fotograaf: PR Beau Begeleid Wonen