Nieuws

« Vorige - Volgende »

Meest gestelde vragen over nieuwe dienstregeling Arriva

28 november 2012 - 13:36  •  reacties

Meest gestelde vragen over nieuwe dienstregeling Arriva

Alphen aan den Rijn -

Behalve het veranderen van de busnummers, zijn er nog meer vragen gesteld over de nieuwe dienstregeling. Lees hieronder de meeste gestelde vragen over de dienstregeling in Alphen.

De huidige lijn 169 (Alphen aan den Rijn - Leiden) ken in de spits veel vertragingen. Hebben jullie hiermee rekening gehouden?
Het is ons bekend dat in de spits vertragingen voorkomen. De informatie die wij hebben gekregen is dat deze vertragingen in de spits voorkomen, maar niet extreem zijn. Omdat wij op dit moment niet over de gegevens van Connexxion kunnen beschikken is het voor ons ook nog niet goed mogelijk om hier op in te spelen. Voor de dienstregeling van december zijn wij er in het algemeen van uitgegaan dat de huidige dienstregeling haalbaar is. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd; met een plotseling extreme drukte of een ongeval kunnen we in de dienstregeling natuurlijk geen rekening houden.

Onze nieuwe bussen geven continu hun gps-positie door aan de centrale. Die data verzamelen we en op basis daarvan zoeken we steeds naar oplossingen voor structurele afwijkingen in de dienstregeling. We starten per 9 december met de dienstregeling en met het verzamelen van deze gegevens. Die gebruiken we dan om de eerstvolgende dienstregeling zo optimaal mogelijk op de werkelijkheid aan te sluiten, maar ook om in overleg met de wegbeheerders maatregelen te realiseren om vertragingen te voorkomen.

Is het een mogelijkheid dat lijn 75 richting station Alphen aan den Rijn en lijn 77 vanaf station Alphen aan den Rijn via Avifauna en het zwembad De Hoorn rijden?
De lijnen 3 en 4 komen langs het Avifauna en het zwembad De Hoorn. Met deze lijnen gaan we ook op zaterdag rijden.

Komt er ook een buslijn van Waddinxveen richting Alphen aan den Rijn?
In het vervoerplan is géén rechtstreekse busverbinding Waddinxveen - Alphen aan den Rijn opgenomen.

Hoe gaat lijn 182 rijden?
De dienstregeling van lijn 182 is vrijwel ongewijzigd. In Leiderdorp rijden we op verzoek van de gemeente rechtdoor via de Persant Snoepweg.

Voor andere veel gestelde vragen over Arriva als nieuwe vervoerder kun je hier terecht:
- Veel gestelde vragen over personeel
- Veel gestelde vragen over functies
- Veel gestelde vragen over regelingen en formulieren
- Veel gestelde vragen over materieel
- Veel gestelde vragen over overige

Staat jouw vraag er niet tussen? Welke vraag zou jij nog willen stellen aan Arriva?

Fotograaf: Josh Walet