Nieuws

« Vorige - Volgende »

Werkzaamheden Nutsgebouw starten half december

11 december 2015 - 13:09  •  reacties

Werkzaamheden Nutsgebouw starten half december

Alphen aan den Rijn -

Voordat de serre gebouwd kan worden zal de huidige uitbouw aan de kant van de Kromme Aar worden gesloopt en zullen de damwanden voor het verbreden van de Kromme Aar worden geslagen. De verwachting is dat daar half januari mee gestart kan worden en dit ongeveer 2 weken in beslag zal nemen. Gedurende deze periode zal de doorgang tussen de Van Mandersloostraat en de Hooftstraat een paar keer kort dicht zijn om de damwanden te kunnen slaan. Voetgangers en fietsers worden dan omgeleid.

Het Thorbeckegebouw en Rijnzijde-Zuid worden in deze periode verder afgebouwd. De oplevering zal naar verwachting medio 2016 plaats vinden. Ook zal ontwikkelaar Herkon aan de slag gaan met Rijnzijde-Noord. De werkzaamheden starten met de sloop van dit stuk Hooftstraat in het eerste kwartaal.

Hoogste punt Thorbeckegebouw en Kade 39 bereikt
Op 4 december 2015 bereikten zowel het Thorbeckegebouw als Kade 39 hun hoogste punt. De nog beschikbare commerciële units in Kade39 en Thorbeckegebouw worden verhuurd via JansenDeJong makelaars. Beide gebouwen worden in juni 2016 opgeleverd.

Wethouder Gerard van As is enthousiast. "Sinds de start van de bouw gaan de ontwikkelingen aan de Lage Zijde ontzettend snel en daar ben ik blij mee. Het bereiken van het hoogste punt is altijd een belangrijke stap in elk bouwproces, dat is hier ook zo. Op korte termijn starten ook de werkzaamheden aan het Nutsgebouw en de verbreding van de Kromme Aar. Kortom, ik verwacht deze zomer op het terras van het Nutsgebouw te kunnen zitten, aan het haventje in de Kromme Aar."

Fotograaf: Josh Walet
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.