Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verbouwing theater Castellum uitgesteld tot 2020

20 november 2018 - 18:09  •  reacties

Verbouwing theater Castellum uitgesteld tot 2020

Alphen aan den Rijn - "In de afgelopen maanden zijn Castellum B.V., architecten, potentiële partners en de gemeente druk bezig geweest om die toekomstvisie uit te werken. Dit heeft in de afgelopen maanden een hoop informatie opgeleverd", aldus de gemeente. "Onder andere op het gebied van de mogelijke horeca-exploitatie, levensvatbaarheid van de bioscoop en wensen van potentiële partners zijn veel zaken duidelijk geworden. Ook is er een conceptontwerp voor de verbouwing opgesteld."

Uit het onderzoek is gebleken dat er aanvullende keuzes nodig zijn om te komen tot een definitief ontwerp. Een andere onvoorziene ontwikkeling is dat het nieuwe college heeft bepaald dat er een Cultuurvisie wordt ontwikkeld. "Deze visie gaat de komende maanden richting geven aan een culturele agenda en zal onder andere leiden tot herijkte inzichten en uitspraken over cultuur in Alphen aan den Rijn en de wijze waarop het gemeentelijk vastgoed dit kan ondersteunen", stelt wethouder Leo Maat.

Kosten
De noodzakelijke onderhoudskosten bedragen tot en met 2020 circa drie miljoen euro. Er is dekking voor twee miljoen euro binnen de huidige onderhoudskredieten. Daarnaast wordt een eenmalig krediet van één miljoen euro aan de raad gevraagd om het noodzakelijke onderhoud volledig te kunnen uitvoeren.

Wat de meerkosten voor de eventuele verbouwing worden, is nog niet bekend. In ieder geval moet rekening worden gehouden met onder andere een (landelijke) stijging van de bouwkosten van 7,5 tot 8,5 procent op jaarbasis en doorlopende projectkosten.

Fotograaf: Alphens.nl
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!