Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kinderen aan de slag met hun 50-natuurdingenlijst

26 oktober 2015 - 09:20  •  reacties

Kinderen aan de slag met hun 50-natuurdingenlijst

Alphen aan den Rijn -

De activiteiten werden door het IVN in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn in het kader van het project Groen doet Goed georganiseerd . De middag was een eerste van een tweetal themamiddagen.

Met takken van vlier en wilg werden de mooiste pijlen en bogen gemaakt. Daarna was het natuurlijk tijd voor een wedstrijdje doelschieten. Maar ook mochten de kinderen de wind vangen met hun eigen gemaakte super bellenblaas. 

Er werden door de kinderen ook uilenballen uitgeplozen. Schedeltjes met en zonder tanden, onderkaken en ribbetjes werden uit de uilenballen geplozen. Een uil kan wel vier tot vijf muizen in zijn maag hebben. Dat kun je zien aan het aantal schedeltjes dat in een uilenbal zit.

De kinderen konden ook heerlijk in de sloot op zoek naar alles wat daarin leeft. Struinen in de natuur op zoek naar de mooiste paddenstoelen. Onderweg nog even flink in de modder springen en op het laatst ook nog in bomen klimmen.

Meer dan 100 kinderen deden mee aan al de activiteiten. Trots gingen zij naar huis met hun bellenblaas, pijl en boog en een plankje met de botjes van een muis. Door het geweldige herfstweer vonden alle activiteiten buiten plaats.

Fotograaf: Josh Walet
Bezoekerscentrum de Veenweiden.'
Bezoekerscentrum de Veenweiden

Stichting Bezoekerscentrum de Veenweiden.