Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Fladderaars trekt bossen in voor paddenstoelen

13 november 2017 - 08:56  •  IVN Alphen aan den Rijn  •  reacties

De Fladderaars trekt bossen in voor paddenstoelen

Alphen aan den Rijn - En eigenlijk hoefden ze niet heel ver, want op de liggende bomen voor de ingang waren er al vijftien te vinden, zoals het geweizwammetje, de paarse knoopzwam (lijkt net op hersenen), de gele trilzwam en natuurlijk het bekende elfenbankje. En wat dacht je van de stijfselzwam en het oorzwammetje.

De kinderen trotseerden regen en wind, diep weggedoken in hun jassen en capuchons met laarzen aan baggerden zij dapper door de blubber. Maar zij genoten van de zoektocht naar paddenstoelen. Onderweg zagen zij de boschampignon, het Judasoor en de verschillende tonderzwammen. Terug op honk waren er nog diverse andere activiteiten, zoals het onderzoek naar buisjes- en plaatjeszwammen. En aan het einde van de ochtend werd er ook nog geproefd hoe paddenstoelen (uit de winkel) nu smaken. Eerst aarzelend, want dat lust ik niet, maar eenmaal geproefd, smaken de ragoutbakjes naar meer. Ook de gevulde champignons en de soep gingen er met smaak in.

Na afloop namen de kinderen hun ouders mee naar de boom met de vele paddenstoelen en vertelden zij trots wat zij deze ochtend ontdekt hadden.

Fotograaf: Alphens.nl