Nieuws

« Vorige - Volgende »

Meer te zien in Zegerplas dan in Middellandse Zee

28 augustus 2017 - 13:27  •  reacties

Meer te zien in Zegerplas dan in Middellandse Zee

Alphen aan den Rijn - Onderwatervereniging Atlantis zorgde dat de kinderen kennis konden maken met de onderwaterwereld in de Zegerplas. Al snorkelend beleefden voor veel kinderen een unieke ervaring. In bootjes van en begeleid door Scouting Willem Barendsz of met de Alphense Reddingsbrigade konden kinderen de Zegerplas op om met onderwaterkijkers te zien wat er onder water leeft.

Voor de jongere kinderen was er meer dan genoeg zand, water, schors en andere natuurlijke materialen om aan de slag te gaan. Niet alleen de kinderen maakten prachtige zandsculpturen, ook de ouders konden er wat van. Er werden ook rietbootjes gemaakt en wedstrijden gevaren. Tijdens het slootjesonderzoek werden kreeftjes, schaatsenrijders, kikkers en bootsmannetjes door de kinderen uit het water gehaald en gedetermineerd. Het Waterspektakel werd begeleid door IVN natuurgidsen, zij vertelden onder meer van alles over de vlinders, bijen en torren.

Dit Waterspektakel is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland, die toegekend is aan Alphen Beweegt. JoGG (Jeugd op Gezond Geicht) deelde flesjes met water uit. IVN heeft dit evenement georganiseerd.

Fotograaf: Josh Walet