Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nog hogere Van Mil Megaslide bij TCV Obstacle Run

15 mei 2017 - 15:13  •  reacties

Nog hogere Van Mil Megaslide bij TCV Obstacle Run

Alphen aan den Rijn - "Net zoals afgelopen editie is er ook nu weer een Megaslide", vertelt Laurs. "Deze was toen acht meter hoog maar reikt inmiddels naar elf meter hoogte! De hoogste glijbaan is dan ook elf meter, maar er is ook een lagere glijbaan van zeven meter. Men kan straks dus kiezen vanaf welke hoogte te willen glijden."

De Megaslide wordt dit jaar bovendien dubbel ingezet. Wanneer deelnemers opnieuw de Megaslide passeren, kunnen ze kiezen om van een plateau op drie of vier meter het water in te springen.

Van Mil
Peter van Mil van aannemingsbedrijf Van Mil bouwt de metershoge glijbaan samen met anderen, waaronder Goedhart Bouwcenter. "Dat de Van Mil Megaslide vorig jaar zo'n enorm succes zou zijn, hadden we niet verwacht. Wij vinden het dan ook fantastisch dat we met een dergelijk in het oog springend bouwwerk de TCV Obstacle Run 'naar grote hoogte tillen'. Letterlijk", vertelt Van Mil. "Het zal voor veel deelnemers best een prestatie zijn om van de slide te glijden. Daar moet je wel wat lef voor hebben."

"Zowel mijn broer Jeroen als ik zijn graag sportief bezig en vinden het daarbij ook prachtig om Alphen in beweging te krijgen. We zijn blij dat zo'n mooi evenement in Alphen georganiseerd wordt en dat wij daar aan bijdragen", aldus Van Mil.

Van 'walls' naar daken
Bouwbedrijf KBN Bouw maakte afgelopen editie nog rechtstandige muren, zogenaamde 'walls', om overheen te klauteren. Voor deze editie maakt het bedrijf een soort dak, waar deelnemers onderdoor en overheen moeten.

Nathanaël Nieuwland, eigenaar van KBN Bouw: "Het klinkt heel ingewikkeld maar het is vrij eenvoudig om uit te voeren. Het lijkt me alleen voor de deelnemers best pittig. Ik doe dit, omdat het mijn werk is en omdat ik het ook erg leuk vind om iets voor de Alphenaren te betekenen. Ricardo van der Belt van 4Sport Training strikte me al tijdens de vorige edities. Ik hou van sporten, dat is toch mijn uitlaatklep naast de bouw en zodoende zijn we met elkaar in contact gekomen."

Fotograaf: Josh Walet