Nieuws

« Vorige - Volgende »

Schots weekend in Archeon

9 april 2019 - 15:07  •  reacties

Schots weekend in Archeon

Alphen aan den Rijn - Zowel burgers als regimenten tonen het dagelijkse Schotse leven door de eeuwen heen. Een kampement uit het jaar 1300, Schotten uit het jaar 1745 en de groep 92nd Gordon Highlanders zullen het leven uit die tijd tonen. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Demonstraties
Beleef het historische Schotland echt en bekijk de vele demonstraties. Er zijn demonstraties van doedelzak spelen, originele wapens en het gebruik hiervan. Demonstraties van de Claymore, het Schotse grootzwaard, maar ook musketten en ander schietgerei. Verschillende regimenten zullen ook wapendemonstraties geven met zwartkruit.

De wapen- en schietdemonstraties zijn om 14.00 en 16.00 uur.

Breda City Pipes and Drums is een jonge doedelzakband naar Schotse traditie en komen met zo'n 8 doedelzakspelers naar het Schots weekend.

De Saint Andrews Pipe Band is opgericht op 1 september 1981 in Rotterdam door een groep enthousiaste muzikanten met de voorliefde van traditionele schotse doedelzak muziek. Vooral het plezier om samen muziek te maken is de basis dat de band na zoveel jaren nog steeds een groot aantal spelende leden heeft.

Zaterdag 13 en zondag 14 april geopend van 10.00 - 17.00 uur.