Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen haalt met 538 €73.164,- op

13 maart 2012 - 23:51  •  reacties

Alphen haalt met 538 €73.164,- op

Alphen aan den Rijn -

73.164 euro heeft de 24 uur geld inzamelen in Alphen opgeleverd en dat is bijna een verdubbeling van de eerste vier dagen bij elkaar opgeteld. War Child kan met het opgehaalde geld 13.548 kinderen helpen, die door oorlogen nooit naar school kunnen.

Dinsdag om 00.00 uur begon het feest in Alphen met een zes uur durende uitzending vanuit het Ashram College. 538 organiseerde in samenwerking met de Alphense middelbare school een schoolfeest voor bovenbouwleerlingen waar ruim tweehonderd tieners op af kwamen. Er waren onder andere optredens van scholieren. Eerder op de avond vond het schoolfeest voor onderbouwscholieren al plaats. De school zamelde zelf ook geld in voor War Child en overhandigde 538 een cheque van 12.500 euro.

Om 06.00 uur gaven Martijn Muijs, Kimberley van de Berkt, Edwin Noorlander en Robin Leféber het stokje over aan Edwin Evers, die de dag vanuit de mobiele radiostudio op het Rijnplein liet aanvangen. Tussen 07.30 en 08.00 uur was de Alphense burgemeester Bas Eenhoorn te gast bij de populaire disc-jockey. De rest van de dag werd gevuld door Tim Klijn, Dennis Ruyer, Ruud de Wild, Barry Paf en Mark Labrand.

Artiesten op podium
Er stond ook een groot podium op het Rijnplein. Daar traden de hele dag artiesten op. Volkszanger Frans Duijts beet om 08.45 uur voor enkele tientallen mensen de spits af, maar toen 's avonds Ben Saunders, Shermanology en Ferry Corsten de bühne betraden stond het plein stampvol met 1500 tot 2000 feestende Alphenaren. Ook was er een talentenjacht die gewonnen werd door Dieneke Schaeffer uit Maassluis. In de MediaMarkt trad Monique Smit op voor het goede doel. De show van Los Angeles The Voices ging niet door, omdat Gordon ziek was. 

Alphen in actie
In Alphen zijn vele acties in touw gezet om geld op te halen voor War Child. De personeelsvereniging van de SWA doneerde 500 euro voor War Child. Verder verkocht Scouting Alphen 's ochtends ontbijtpakketten op het Rijnplein en schonk voetbalvereniging ARC een geldbedrag dat bij elkaar verzameld was door ieder doelpunt dat door een bepaald team gemaakt werd te waarderen met een donatie. De Bonifaciusschool heeft zich tijdens de 20 van Alphen laten sponsoren en overhandigde het opgehaalde bedrag (750 euro) dinsdag aan het radiostation.

Delifrance verzorgde en verkocht ontbijt, de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) heeft een donatie toegezegd, de All Jamband en The Timers gaven optredens om geld te verdienen, basisschool De Rank zamelde flessen in en huisarts Ruud Gebel deed met fysiotherapeut Hans 't Hart bloeddruktesten en gaf nekmassages. Die opbrengst werd verdubbeld door de Alphense VVD-fractie. Rapper Kraantje Pappie kwam een potje judo'en in Alphen.

Foto's: Kevin Borger, John van der Tol en Chris Wrentschur

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.

13-03-2012 - 538 voor Warchild.'
13-03-2012 - 538 voor Warchild

Geldinzamelactie voor War child.