Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vereniging Poppodium Alphen gaat van start

11 november 2013 - 17:12  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Vereniging Poppodium Alphen gaat van start

Alphen aan den Rijn -

Na het faillissement van Het Kasteel is wethouder Oppatja in oktober 2012 aan de slag gegaan met nieuwe initiatiefnemers. Met als doel, zoveel mogelijk Alphenaren popcultuur te kunnen bieden.

'Het is een bijzonder proces geweest en ik ben zeer benieuwd naar het resultaat'. Maar liefst 9 initiatiefnemers presenteerden hun plannen in november 2012 aan de jury, bestaande uit raadsleden, de wethouder Cultuur en experts.
In de zoektocht naar nieuwe initiatieven voor popcultuur in Alphen aan den Rijn is het voorstel van Poppodium Alphen als 'winnende initiatief' gepresenteerd aan de gemeenteraad voor de zomer van 2013.

Vereniging Poppodium Alphen
Het doel van het winnende initiatief van Van der Schoot, Verhoeve en Driesen, is popmuziek te promoten, te ondersteunen en te stimuleren in de gemeente Alphen aan den Rijn en omstreken.

"De voordelen zijn, dat er niet gedacht wordt in de richting van één sub-cultuur, waarbij anderen vergeten worden, maar dat iedereen een kans en steun krijgt. Met ons plan wordt voorkomen, dat er enerzijds groepen en stromingen buiten de boot vallen en dat anderzijds op een zo eerlijk mogelijke manier met gemeenschapsgeld wordt omgegaan", aldus Van der Schoot, één van de bestuursleden van de vereniging. 

Fotograaf: Josh Walet