Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wethouder Lyczak opent snellaadstation

12 oktober 2011 - 11:35  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Wethouder Lyczak opent snellaadstation

Alphen aan den Rijn -

De wethouder kwam aanrijden in een volledig elektrische Nissan LEAF. Autobedrijf Van Leijden is één van de vier dealers in Nederland met dit model. De wethouder verbond de auto met het snellaadstation waardoor het station officieel voor geopend verklaard werd.

Directeur Ton van Leijden legde vervolgens uit dat het snelladen een essentieel onderdeel is voor het elektrisch vervoer aan de hand van het voorbeeld in Tokyo; 
In de stad Tokyo rijdt men al langer elektrisch maar omdat de gebruikers van elektrische auto's bang waren om stil te vallen, legden zij gemiddeld niet meer dan 70 kilometer af. Door het plaatsen van extra snellaadstations op verschillende punten in en om de stad, werd deze afstand gemiddeld 130 kilometer. De snellaadstations werden niet eens gebruikt, maar de angst om stil te vallen was bij veel gebruikers weggevallen.

Eind volgend jaar zullen er in Nederland verspreid over het hele land ongeveer 60 snelladers geplaatst zijn.

Naast het snelladen, waarbij de auto’s 80% geladen worden in 20 minuten, zijn er nog twee manieren om elektrische auto’s van stroom te voorzien: gewoon thuis in het stopcontact / wall-box of bij een publiek oplaadpunt. De oplaadtijd bedraagt dan tussen de 6 en 8 uur.

Fotograaf: Josh Walet
Stan Lyczak.'
Stan Lyczak