Nieuws

« Vorige - Volgende »

2e Centrum Jeugd en Gezin in Stadhuis

20 oktober 2011 - 11:10  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

2e Centrum Jeugd en Gezin in Stadhuis

Alphen aan den Rijn -

Ouders, kinderen en jongeren kunnen bij het CJG terecht met hun vragen. Niet alleen bij hoogopgelopen problemen, maar vooral ook bij de dagelijkse twijfel. Het CJG geeft kosteloos advies over het opgroeien en opvoeden van kinderen in alle leeftijden. Als het nodig is helpt het CJG bij het zoeken naar mensen en instanties die ouder(s) en hun kind(eren) verder kunnen helpen. Je kunt er met alle vragen over kinderen en opvoeding terecht. Michel du Chatinier, wethouder jeugd: “Ik ben trots dat we er begin 2012 een tweede CJG bij hebben. Het is een goede ontwikkeling. Vanaf 2014 worden alle jeugdzorgtaken vanuit het Rijk en de provincie overgedragen aan de gemeente. Het CJG gaat daar een grote rol in spelen en vraaggestuurd werken. Je kunt het zien als een huisarts. Die gaat het gesprek aan en kijkt of het nodig is om er meer specifieke deskundigheid ‘bij te halen’, ondertussen houden ze wel zicht op het traject. Wij zijn nu, samen met partners, hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor deze grote opgave. Het openen van deze tweede CJG draagt daar zeker aan bij”.

Stadhuis
Er is voor de locatie stadhuis gekozen omdat het centraal ligt en de bereikbaarheid goed is. Verder wordt het stadhuis al veel bezocht door inwoners van Alphen. Niet alleen voor een nieuw paspoort, maar ook voor het Werkplein, het Jongerenloket en het WMO loket
Sinds 2008 heeft de gemeente een CJG aan de Meteoorlaan in het Rijnland ziekenhuis, naast het consultatiebureau.

GGD
Vanwege de bouw van het 2e CJG in het Stadhuis zijn de medewerkers van de GGD Hollands Midden, afdeling Jeugdgezondheidszorg en Reizigersvaccinaties, verhuisd naar het Thorbeckeplein 12-13. Vanuit deze locatie voeren zij hun taken uit zoals u gewend bent. GGD Hollands Midden is telefonisch bereikbaar op nummer (071) 516 33 33. Voor een afspraak voor het reizigersspreekuur kunt u iedere werkdag bellen tussen 9.00-12.00 uur op nummer (071) 516 33 25.

Als de verbouwing klaar is, komt de GGD als partner van het CJG weer terug in het Stadhuis om van daaruit haar taken in het ondersteunen van jeugdigen en gezinnen voort te zetten. Overige partners van het CJG zijn Kwadraad en bureau Jeugdzorg Zuid Holland. Samen willen ze vanuit het nieuwe CJG zo snel mogelijk aan de slag om u nog beter van dienst te zijn.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: cjg, ggd
Michel Du Chatinier.'
Michel Du Chatinier

Tweede locoburgemeester & wethouder Financiën, Grondexploitaties, Jeugd, Onderwijs, Sport en Vastgoed in Alphen aan den Rijn.