Nieuws

« Vorige - Volgende »

Snackbars en shoarmazaken niet open na 01.30 uur

24 maart 2015 - 16:41  •  reacties

Snackbars en shoarmazaken niet open na 01.30 uur

Alphen aan den Rijn -

Het college van burgemeester en wethouders zei vorig jaar zomer te bekijken of dat herzien kan worden. 'Vooralsnog gebeurt dat niet. Het is ook niet opgenomen in de nieuwe APV-wet', vertelt burgemeester Liesbeth Spies.

Aanstaande donderdag wordt de APV-wet vastgesteld door de gemeenteraad.

'Ik snap goed dat mensen na het uitgaan wat willen eten'
Op dit moment moeten eetgelegenheden uiterlijk om 01.30 uur hun deuren sluiten. ‘En dat terwijl er bij veel mensen die uitgaan de behoefte is om na het stappen nog wat te eten’, zei toenmalig burgemeester Tjerk Bruinsma in juli 2014.

In Vlaardingen stond Bruinsma toe dat shoarmatent- en snackbareigenaren 24 uur per dag open mochten zijn. Dat geldt, zodra de nieuwe APV is vastgesteld, in heel de gemeente Alphen wel voor uitgaansgelegenheden. Ondernemers mogen zelf bepalen hoe laat ze dicht gaan en in theorie dus of ze überhaupt sluiten.

In veel steden is het gebruikelijk dat eetgelegenheden in het weekend 's nachts open zijn. Wel zijn er volgens Bruinsma duidelijke regels nodig. Zo zou alcoholverkoop in eetgelegenheden na 01.30 uur verboden moeten zijn vanwege concurrentie met uitgaanscentra.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: snackbar, apv