Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hondenbezitters overhandigen handtekeningen

29 november 2011 - 08:05  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Hondenbezitters overhandigen handtekeningen

Alphen aan den Rijn -

 
Afspraken
Er is afgesproken dat de beide heren namens de hondenbezitters samen met enkele andere bewoners en de gemeente gaan bekijken waar honden wel los kunnen lopen binnen het Zegerslootgebied. Eind januari 2012 moet hier duidelijkheid over zijn. Tot die tijd zal de gemeente loslopende honden gedogen in dit gebied.
 
Hondenbeleid
Er wordt in Alphen aan den Rijn gestreefd naar een goede balans tussen het plezier van een hond voor de hondenbezitter en de overlast die een hond kan geven aan bijvoorbeeld medegebruikers van het openbare gebied. Hondenbezitters hebben daarin een grote verantwoordelijkheid. Hondenbaasjes hebben veel plezier van de hond, maar ze moeten er wel op toezien dat een ander daarvan geen last ondervindt. Gemeente Alphen aan den Rijn stemt de uitvoering van dit beleid af met bewoners, en biedt randvoorwaarden voor het prettig samenleven van honden, hondenbezitters én alle andere gebruikers van het openbaar gebied.

Fotograaf: Josh Walet
Kees van Velzen.'
Kees van Velzen

Wethouder voor Verkeer, vervoer en waterstaat, Stadsbeheer, wijkgericht werken en ISV, Toezicht en handhaving, Toerisme en recreatie, Dorpen en Landelijk gebied.