Nieuws

« Vorige - Volgende »

Toch geen leegstand in gevangenis aan de Eikenlaan

11 april 2016 - 14:25  •  reacties

Toch geen leegstand in gevangenis aan de Eikenlaan

Alphen aan den Rijn -

De gevangenis werd zes maanden geleden ontruimd om plaats te maken voor de noodopvang van vluchtelingen. De laatste vluchtelingen zijn afgelopen week vertrokken, maar vanwege de aanhoudende lage instroom van gedetineerden besloot Dijkhoff dat de gevangenis leeg zou blijven staan. Hij haalde hier de woede van burgemeester Spies en het personeel op zijn hals. Door zijn aankondiging kwamen zo'n 200 banen op de tocht te staan.

De afgelopen tijd heeft burgemeester Spies zich ingezet om het besluit van staatssecretaris Dijkhoff terug te draaien. Alle commotie heeft er toe geleid dat Dijkhoff heeft besloten dat de gevangenen toch terug keren naar de gevangenis. Hoeveel arrestanten in de Eikenlaan geplaatst worden is nog niet bekend.

Spies is content dat de regering tot dit inzicht is gekomen. "Staatssecretaris Dijkhoff komt hiermee zijn afspraak na. Namelijk dat na zes maanden noodopvang voor vluchtelingen de PI weer in gebruik wordt genomen als gevangenis. Dit goede bericht is een steun in de rug voor het personeel van de PI."

Fotograaf: Josh Walet