Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Sporten op sportvelden met kunstgras is veilig'

20 december 2016 - 18:05  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Sporten op sportvelden met kunstgras is veilig

Alphen aan den Rijn - Ook zijn er geen signalen die duiden op een verband tussen sporten op kunstgras met rubbergranulaat en het ontstaan van leukemie en lymfeklierkanker. Deze conclusie wordt onderschreven door VSG, KNVB en GGD.

Gemeente Alphen aan den Rijn onderschrijft deze conclusie. Wethouder Michel du Chatinier: "We zijn tevreden dat het RIVM met een zo duidelijke conclusie komt. Dit betekent dat sporters op kunstgrasvelden kunnen blijven sporten en geen extra maatregelen nodig zijn. Ik blijf mij inzetten voor veilig sporten in zijn algemeenheid en in het bijzonder om de norm voor rubbergranulaat bij te stellen naar een norm die dichter in de buurt ligt van consumentenproducten. Beter onderbouwde en strengere normen voor rubbergranulaat kunnen op termijn mogelijk bijdragen aan het terugdringen van de zorgen die er momenteel bestaan over de gezondheidsrisico’s door sporten op kunstgras."

Meer informatie over de resultaten van het onderzoek zijn te vinden op de site van het RIVM. Voor vragen van inwoners, sportverenigingen en geïnteresseerden heeft het RIVM een telefoonnummer opengesteld, 0800-0480.

Fotograaf: Josh Walet