Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nog geen nieuw (kunst)gras bij Alphen, wel opening

22 januari 2019 - 08:41  •  Theo van Egmond  •  reacties

Nog geen nieuw (kunst)gras bij Alphen, wel opening

Alphen aan den Rijn - In ieder geval is de technische leiding dan ook in handen van Rob de Lange. Hij kwam met de club een nieuw tweejarig contract overeen. Zijn assistent Marco Parinussa tekende voor een jaar bij.

Het begon zondag allemaal al om 12.30 uur. Het bestuur had al enige tijd geleden voor 20 januari een sponsordag gepland met de opening van het nieuwe kunstgrasveld. Er is momenteel echter nog niets te zien op het veld voor de tribune wat ook maar enigszins op gras lijkt. Eigenlijk had het kunstgras al voor de kerst uitgerold moeten worden, maar door de weersomstandigheden was dat niet mogelijk. Regen en vorst verhinderden dat de aannemer de afspraken kon nakomen. Het bestuur wilde de feestdatum niet wijzigen en daarom werd besloten dan maar tot een symbolische opening over te gaan. Sportwethouder Gert-Jan Schotanus en erelid Jan Ederveen knipten gezamenlijk enkele linten door en de opening van iets wat er niet was, was een feit.

Waar wel al intensief gebruik van gemaakt kon worden was het prachtige nieuwe ruime terras voor het clubhuis. Op de opgepimpte tribune, opgeknapt en geheel opnieuw in de verf gezet, werd nog door niemand plaatsgenomen omdat de wedstrijd tegen Voorschoten’97 op het bijveld werd afgewerkt. Voorafgaande aan de opening hield de Alphense topscheidsrechter Kevin Blom een geanimeerd praatje over spelregels en de VAR. Voor de genodigden, inclusief de sponsors, stond daarna in de commissiekamer een uitstekend verzorgd buffet klaar. Wanneer het kunstgras daadwerkelijk wordt aangelegd is vooralsnog niet in te schatten. Dat kan nog wel een aantal weken duren, want dan moet het eerst een aantal dagen tenminste vijf graden geweest zijn, zonder nachtvorst. Veel maakt het op dit moment nog niet uit, want het eerste elftal speelt de komende drie weken een uitwedstrijd. Daarna volgt de indeling van de derde klassen hoog en laag.     

Fotograaf: Alphens.nl