Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC speelt zaterdag om de districtsbeker tegen RVVH

28 maart 2019 - 15:41  •  Theo van Egmond  •  reacties

ARC speelt zaterdag om de districtsbeker tegen RVVH

Alphen aan den Rijn - Mocht AFC kampioen worden en niet de derde periode pakken dan heeft ARC aan een eventuele tweede plaats helemaal niets. Overigens is het nog lang niet zeker dat ARC als derde over de meet komt. Zwaluwen’30, Roda’46 en nu toch ook weer Argon zijn voor die plek grote concurrenten. ARC heeft op papier, maar wat zegt dat in deze klasse, een vrij gemakkelijk programma.

Achtereenvolgens FC Aalsmeer thuis, degradant Victoria uit, De Zuidvogels thuis, WV-HEDW uit en Roda’46 thuis moeten eigenlijk te doen zijn. Dan wacht op 23 mei de misschien wel heel belangrijke uitwedstrijd tegen Argon. Argon is de laatste periode begonnen met drie overwinningen en lijkt na het ontslag van de trainer hard op weg om toch nog iets moois van het seizoen te maken.

DHSC krijgt nog visite van de degradatiekandidaten WV-HEDW, Victoria en De Zuidvogels en gaat nog op bezoek bij CSW, FC Aalsmeer en Argon. Niets is onmogelijk in 1A, maar de club uit Utrecht zal de koppositie niet meer uit handen gaan geven zo lijkt het.

Het programma ziet er voor AFC heel wat problematischer uit met thuiswedstrijden tegen Huizen, Roda’46 en Argon en uitbeurten bij CSW, FC Breukelen en Zwaluwen’30. Als deze clubs nu eens lekker de nodige punten van elkaar gaan afsnoepen en ARC wint tenminste nog vijf duels blijft een heel aantrekkelijke optie mogelijk, namelijk tweede worden achter DHSC. Dan zijn Mark Evers en zijn mannen in ieder geval zeker van nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse.

Hoewel de kans niet bijster groot is dat op die manier promotie wordt afgedwongen, want dan strijden namelijk negentien clubs om drie plaatsen in de Hoofdklasse. Kortom, er is met nog zes speeldagen te gaan nog helemaal niets van te zeggen. Niets voor ARC kan even goed alles worden, in principe zelfs nog de titel. Zaterdag speelt ARC in het kader van het toernooi om de districtsbeker tegen eersteklasser RVVH. En Mark Evers neemt dat toernooi heel serieus.    

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc, voetbal