Nieuws

« Vorige - Volgende »

FinanciŽle hulp voor duurzame maatregelen

4 april 2019 - 14:42  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

FinanciŽle hulp voor duurzame maatregelen

Alphen aan den Rijn - "Door samen in te zetten op duurzaamheidsmaatregelen houden we de aarde leefbaar, nu en in de toekomst. Onze ambitie om in 2050 energieneutraal en CO2-neutraal te zijn, blijft onverminderd van kracht.", meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

De gemeente wil de energie en het enthousiasme waarmee inwoners, organisaties en lokale bedrijven aan de slag gaan met duurzaamheid stimuleren. "Op het gebied van duurzaam wonen hebben we daarom een aantal mogelijkheden om u als inwoner te ondersteunen bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Hiermee verlaagt u uw energierekening en verhoogt u uw wooncomfort."

Stimuleringslening
Als vereniging van eigenaren (VvE), (sport) vereniging, school of coöperatie kunt u een stimuleringslening aanvragen voor verduurzaming van een pand. Tegen gunstige voorwaarden kunt u energiebesparende maatregelen financieren. U vraagt de stimuleringslening aan bij de gemeente. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) betaalt de lening uit via een bouwkrediet. Het gaat om de volgende maatregelen: warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR­glas, micro windturbines met een rotordiameter <2m, HR­107 ketel of beter/vergelijkbaar, pelletkachel en groene daken. De hoogte van de lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000.

Duurzaamheidslening
Als huiseigenaar of huurder kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Tegen gunstige voorwaarden kunt u energiebesparende maatregelen financieren. U vraagt de duurzaamheidslening aan bij de gemeente. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) betaalt de lening uit via een bouwkrediet. Het gaat om de volgende maatregelen: Warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR­glas, micro windturbines met een rotordiameter <2m, HR­107 ketel of beter/vergelijkbaar, toevoeging laagtemperatuur verwarming (LTV) en groene daken. De hoogte van de lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000.

Subsidie Energiebesparing bestaande woningen
Eigenaar­bewoners van woningen in de gemeente kunnen subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning. Zij kunnen subsidie ontvangen voor het treffen van isolerende maatregelen, het aanbrengen van lage temperatuurverwarming en het loskoppelen van de woning van het aardgasnetwerk. Eigenaren van monumentale woningen kunnen daarnaast ook subsidie ontvangen voor een energieadvies.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de voorwaarden? Of wilt u een lening, subsidie of energieadvies aanvragen, of wilt u zich aanmelden voor de groene tuinactie? Kijk dan op de website van de gemeente.